Tehnički kutak > Tuning skutera

Dr Pulley valjcici

<< < (5/9) > >>

Tomi_ZG:

--- Citat: njezni - 31 Siječanj, 2013, 22:07:34 ---A gle, za 180 kn koliko koštaju rolice, je opet jeftinije od 1000 kn koliko košta Polini ili Malossi variomat.
To kaj je probao samo jedan lik, nije reprezentativno za suditi.
Ako su drugi oduševljeni......

--- Kraj citata ---
180kn još ok,al gore se spominju cifre od 500kn,a to je bome puno za rolice,previše

StudioIT:

--- Citat: steeef - 31 Siječanj, 2013, 20:08:23 ---koje god rolice da stavis a lakse su 10% od seriski normalno da bude skuter zivlji jer bude vise okretaja vrtil jer je to preko 1 gr lakse.
ta podloska za variomat je nepotrebna,distanca variomata tj produlji bolcnu pa se zna dogodit da skuter ne dize vise remen do kraja i automatski gubi krajnju brzinu.
remen je najbokje stavit kak tvornicki pise,kraci remen opet more upast do kraja u polutkama a variomat ga nemre dic do kraja i onda opet ode krajnja brzina tak da to je glupost.

primr je dio getribe,primarni zupcanici,na osovinu primara sjedaju polutke sa kvacilom i zvonom.

--- Kraj citata ---
Da ok, vario i polutke, ne primar i sekundar.
Ovisi što ti treba, ubrzanje ili krajnja. Doduše je nisam mjerodavan, imam istokaren i vario i polutke pa mi kraći remen odgovara...

steeef:
a svrha tokarenja polutki i variomata je...?
i to isto s rolicama,ne postoje rolice za krajnju i rolice za ubrzanje.
a one priče da se s lakšim rolicama dobije ubrzanje a sa težima krajnja su priče za malu djecu.
rolice su utezi variomata,sam naziv govori njihovu svrhu.
s njima se reguliraju okretaji kroz ubrzanje,ako se stave prelagane onda skuter leti u okretaje pa dolazi do prevrtavanja i neiskorištenosti momenta i snage agregata te s tim laganim rolicama je premali pritisak na potisnu ploču variomata i zbog toga se remen ne diže u variomatu kolko treba i izgubi se krajnja brzina jer se s tim neizgura ni finalni prijenosni omjer getribe...to naravno nije zdravo za mašinu..
ista stvar je s preteškim rolicama,ne dobije se kranje brzine jer skuter ne razvije okretaje koi su mu potrebni za rad i radi ispod momenta,to se posebno osjeti na ubrzanju i međuubrzanju,krajnja brzina također more pasti zbog nedovoljno okrtaja da se izgura finalni prijenosi omjer.

ko ima želju poboljšat performanse nek si kupi aftermarket variomat kojem je to i svrha,sve ostalo je tak.

StudioIT:

--- Citat: steeef - 01 Veljača, 2013, 02:08:24 ---a svrha tokarenja polutki i variomata je...?

--- Kraj citata ---
Ista kao i kupnja aftermarket variomata, promjeniti kut pod kojim remen klizi, samo još bolje. S Malossijem recimo digne ti odmah okretaje za 1000 okretaja i vožnja po gradu postane mučenje.
Tokarenjem polutki izjednačiš kut i iza da odgovara onome u variomatu i dobije se nešto krajnje brzine.
Meni je istokareno u 3 kuta čime se pegla cijeli spektar okretaja. S ovime ide i kraći remen i lakše rolice pa tako ja imam 6 x 15 g...

steeef:
na afternarket variomatu je drugaciji kut i kanala rolica.
variomat se stela prema okretajima motora di agregat ima najvecu snagu,bit i je da se dignu okretaji na manjim otvorima gasa i da skuter bude u momentu a na krajnjoj brzini da nema nepotrebnog prevrtavanja.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju