Ostalo > Svijet računala i mobitela

Koje napajanje uzeti?

<< < (8/9) > >>

danc00:

--- Citat: 3alfa3 - 11 Siječanj, 2013, 00:24:42 ---Ovo moje posvjetlis baterijom i lijepo vidis stanje kondica. Ak se koji napuhne, vrijeme je promjene. Za sad sve OK.
A i nije optereceno - samo ploca, proc i ram (interna grafika u procu). I 2 harda + jedan ssd sto trosi nista struje
Prije je bilo optereceno grafickom na staroj konfiguraciji, al presto sam se igrat pa je sad potrosnaj struje fakat zanemariva

--- Kraj citata ---

To je jedini razlog kad vrijedi uzet napajanje od 250kn, isto tak sam složil curi kućno računalo sa i3 procom sa int grafikom 1HDD i 4Gb jedna ploćica pa u tom slučaju nema smisla niš ddrugo osim no name za 200kn...kad je i to previše kolko ta kofa vuće malo struje!

strikoo:

--- Citat: Rox-Rab - 10 Siječanj, 2013, 23:52:12 ---sta kazete o ovom, meni daje na dobro i kvalitetno  ;D

http://www.links.hr/?naziv=napajanje-500w-corsair-cx-series-cp-9020047-atx2-v2-3-120mm-vent&option=artikl&id_kategorija=052757&id_artikl=052.757.033

--- Kraj citata ---

Cx seriju ne, drugi put. Čiftek je bolji.

Kod loših napajanja je najmanji problem snaga. Problem su struja i napon koje na kraju ubiju grafičku i/ili matičnu, disk ili što već, pa na kraju i samo krepa.

No name, lc, ms i ostala šrot napajanja su loša po dizajnu, a ono najgore kvaliteti komponenti. Tako vam variraju izlazni napon i struja što je smrt za komponente računala, pogotovo one najosjetljivije već spomenute..

neuromaniac:
corsair cx 500 V2  je dobro napajanje, istina je da su prve serije bile loše

Poggiali:
nije mi se dalo sve citati, uglavnom ona no name napajanja po 100 -200kn i 1000W su ciste bajke takva napajanja imaju i 50% manje nego sto pise, a i to nije sve, ono najbitnije, znaju davat varijavbilni napon sto dodatno "kolje" ostale komponente

brend napajanja su manje W a i dosta kostaju, pa ljudi misle da nisu dobra ili dovoljna za njihove potrebe, medjutim, ta napajanja daju najblize nazivnoj snazi... cak ni ona sva nedaju tocno koliko je navedeno, ali su prilicno blizu i daju stabilniji napon...

iz svoje prakse, otisla su mi 2 kineska noname napajanja, nakon nekog vremena bi se komp sam poceo gasiti i tak dalje, dok evo, kako sam uzeo seasonic prije 6 godina, jos radi kao prvog dana i potpuno je necujno napajanje.
Ako netko slaze malo skuplje racunalo, stvarno nebi trebao riskirati na napajanju, jer bezveze dovodi ostale komponente u stanje rizika.

paprikash:

--- Citat: Pulss - 11 Siječanj, 2013, 00:34:16 ---
--- Citat: Rox-Rab - 10 Siječanj, 2013, 23:30:48 ---ta no name necu uzimat, iman takvo jedno od 500w i pri opterecenju mi se komp ugasi, tako da i to od 650w nema cistih 650 nego puno manje

--- Kraj citata ---
Lol da no name :omfg:

De procitaj malo po netu..

--- Kraj citata ---

lc power = chungalunga

ja kad naletim na nešto pogledam dobar review gdje se sve mjeri, od napona do ripplea
imaš reviewa gdje noobovi samo izmjere napon u loadu, a drugi reviewer koji zna šta radi ju spali kad povuče 500w iz nje a deklarirano 750

again, lc power - trambalamba xD

ja sam ubo silverstone element 700w za 500ak kn  staro 5 mjeseci :icon_thumright:

još nešto, cooler master GX njevalja sekunde, tx dere guzove :headbang:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju