Ostalo > Svijet računala i mobitela

Spajanje android-om na internet preko carnet-a?

<< < (15/16) > >>

roc:

--- Citat: strikoo - 07 Siječanj, 2013, 17:15:38 ---Nije problem, nadam se da ćemo na kraju uspjeti. Složili bi to za pola sata samo da sam tamo  :binkybaby:

Ajde probaj ovakvu konfiguraciju mreže. Ako ti nešto nije jasno pitaj da pojasnim.

Kada se drugi router spoji putem PPPoE na carnet treba mu pistati u status Connected. Ako nema interneta na mobitelu i komp/laptop, onda DHCP treba isključiti na prvom routeru, a uključiti na drugom pa probati tako. Ako ni tako neće raditi, onda će biti potrebno ručno upisati gateway u svaki krajnji uređaj, a to ćemo kad dođeš do toga.

Kad spojiš komp na drugi router nakon što konfiguriraš mrežu, otvoriš Command Prompt. Start - Accessories - Command Prompt
lupiš naredbu
ping 192.168.0.2 - mora proći
onda druga
ping 192.168.0.1 - mora proći
ako i ta prolazi, tada znaš da imaš ispravnu mrežu
ping www.google.com
ako i to prolazi, radi internet

Ako možeš pingati samo 192.168.0.2 (drugi router), a prvi ne, onda znači da ti prvi i drugi router nisu umreženi.

--- Kraj citata ---

Postavke sam posložio na oba routera kao što si lijepo složio shemu(različiti ip i ime wifi mreže i isti subnet mask)
Sada sam poprilično siguran da nisu umreženi jer nema što drugo biti. Prvo sam išao pogledati kod najboljeg prijatelja (googla) ali mi nije pomogao kako da ih umrežim, pa evo mene opet kod tebe. Sigurno sam ti već dosadan jer sam i sam sebi, stalno svako malo nešto pokušavam. Nadam se da ćeš imati još malo strpljenja  :)
Trebalo bi mi ukratko opisati umreženje i prošao sam prijašnje postove i sve tako složio.

strikoo:
Kad se spojiš wirelessom na drugi router dobije li on ip adresu?

dakle prvi router ima ip adresu 192.168.0.1, a drugi 192.168.0.2?

pod start -accessories imaš comand prompt (crni ekran kojeg većina zove DOS)
računalo neka je spojeno na drugi router wirelessom
upiši u cmd - ping 192.168.0.2
napiši mi što ti izbacuje
i onda probaj
ping
192.168.0.1
napiši što ti izbacuje.

Ako su u istoj mreži 192.168.0.0/24 i spojeni kabelom morali bi biti umreženi.

Što kaže status u drugom routeru - njegove postavke - Status - Device

roc:
Ip nije onakav kakav si napisao nego je prvi 192.168.5.1(to mi je od iskona pa nisam mjenjao)
Ip drugog routera je 192.168.1.1.
U command prompt samo napišem "ping 192.165.5.1" u comna prompt upišem ovo pod navodnicima dok sam wirelessom spojen na prvi odnosno drugi router.
Kada to upišem sam mi nešto izbaci ili?

strikoo:
Sad si mi upravo napisao da nisu u istoj mreži. A pitao sam te koliko puta.

192.168.5.0 255.255.255.0 i 192.168.1.0 255.255.255.0 NISU ISTE MREŽE I NE MOŽE RADITI

Drugom routeru stavi IP adresu 192.168.5.2 255.255.255.0

Premalo informacija daješ, premalo. Ako ovako nastavimo, možda do 2020. i složimo nešto.
Ali do onda će nam Eladio blokirati temu jer neće imati za plaćati toliko servere

roc:
Sada sam unio u drugi router ovaj ip koji si rekao 192.168.5.2
Pokušao sam se i spojiti ali i dalje ne mogu- pokušao sam se spojiti tabletom i spoji se on na router dva ali mi ne da internet
Sto dalje?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju