Ostalo > Svijet računala i mobitela
Spajanje android-om na internet preko carnet-a?
strikoo:
Probat ćemo sada sa drugim routerom.
Dakle prvi router mora biti postavljen onako da radi normalno kako ti je do sada radilo.
U drugi router upisuješ u PPPoE svoje carnet podatke i on bi se onda trebao spojiti na net umjesto kompa i dijeliti svoju internet konekciju putem wirelessa i mreže. U teoriji bi to trebalo raditi bez problema. Na prvom ruteru ugasiš wireless jer ti ne treba, a računala mobitele i ostalo spajaš preko drugog routera bez PPPoE konekcije jer to radi taj drugi router.
roc:
Čekaj malo ne znam je li se razumijemo. Ja imam wireless i spojena dva laptopa na to, ali mi mobitel ne podržava carnet. Kak to onda misliš izbejeći carnet da upisuješ to sve u ppoe protokol. Vidiš ja mislim da je baš u njemu problem tj. da mene taj protokol ne pušta.
strikoo:
Tako je!
Zato će se drugi router spajati preko PPPoE na carnet, prvi na iskon. Komp, laptop i mobitel na drugi router (wireless ili lan, nebitno) i na njima ne treba carnet konekcija jer je drugi router spojen na carnet i on dijeli internet. Na prvom routeru ti treba biti isključen DHCP, a na drugom uključen i to je to!
Isprva nisam skužio u čemu je problem jer sam ja kriv što nisam provjerio o čemu se radi. Za sat vremena ti napravim shemu u PT i objasnim kako da složiš detaljnije :icon_thumright:
roc:
tnx na trudu :toothy10:
strikoo:
Nije problem, nadam se da ćemo na kraju uspjeti. Složili bi to za pola sata samo da sam tamo :binkybaby:
Ajde probaj ovakvu konfiguraciju mreže. Ako ti nešto nije jasno pitaj da pojasnim.
Kada se drugi router spoji putem PPPoE na carnet treba mu pistati u status Connected. Ako nema interneta na mobitelu i komp/laptop, onda DHCP treba isključiti na prvom routeru, a uključiti na drugom pa probati tako. Ako ni tako neće raditi, onda će biti potrebno ručno upisati gateway u svaki krajnji uređaj, a to ćemo kad dođeš do toga.
Kad spojiš komp na drugi router nakon što konfiguriraš mrežu, otvoriš Command Prompt. Start - Accessories - Command Prompt
lupiš naredbu
ping 192.168.0.2 - mora proći
onda druga
ping 192.168.0.1 - mora proći
ako i ta prolazi, tada znaš da imaš ispravnu mrežu
ping www.google.com
ako i to prolazi, radi internet
Ako možeš pingati samo 192.168.0.2 (drugi router), a prvi ne, onda znači da ti prvi i drugi router nisu umreženi.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju