Općenito > Propisi
Prva pomoć u mopedu/motociklu
balicdim:
Tražio u tražilici i našao sam ali neku mrtvu temu iz 2007.
Pošto sam neki dan bio na besplatnom tehničkom pregledu auta, tip me traži prvu pomoć, trokut i prsluk da bi mi rekao da je sve ok samo mi je prva pomoć istekla i da sam na pravom tehničkom pregledu kaže da bi me rušio... jer europski standardi tako nalažu i od 01.01.2013. će se od svih tražit na uvid prsluk-trokut-prva pomoć
Pošto prva pomoć zakonski ima rok od 5 godina od datuma proizvodnje, a ove što se prodaju po trgovačkim centrima po akcijskim cijenama traju 2 a neke i manje godina odlučio sam malo ubit vrijeme i zvat/obilazit trgovine da bi vidio cijene i datume.
No kad sam nazvao par trgovina koje su specijalizirane za auto/moto opremu/dijelove su me upitali koju prvu pomoć trebam, na što sam se iznenadio i laički ih upitao kakve imaju.
Odgovor koji sam dobio bio je prva pomoć za auto i za mopede/motocikle
E sad..... pošto sam čitao podosta na forumu o kojekakvim putovanjima solo ili sa ekipom i nitko nije spomenuo prvu pomoć
Pošto znam preko pajde iz Budimpešte da je kod njih u motocilke obavezna od ulaska u EU(za mopede kaže da nezna) nebi me čudilo da kad i mi uđemo u EU da će i kod nas to uvest, a kudikamo sva sreća da je ova kutija manja od one koja je obavezna za auto.
Da li je ona kod nas već obavezna samo za skutere jače od 50-ki i motocikle ili je to po želji tko ima nek si priušti ili još nije uvedeno kod nas?
Grale:
Za sad nije obavezna...
Inače nebi bilo loše furat ju sa sobom,alo di ćeš ju stavit :dontknow:
eladio:
prva pomoć je obvezna naravno..
za trokut to prvi put cujem :confused5:
balicdim:
--- Citat: eladio - 17 Prosinac, 2012, 16:25:27 ---prva pomoć je obvezna naravno..
za trokut to prvi put cujem :confused5:
--- Kraj citata ---
ma neeee, ono što sam napisao prsluk-trokut-prva pomoć se odnosi za auto :icon_biggrin: jedino da naprave i trokut u nekom mini izdanju za mopede/motocikle
3alfa3:
Za mopede i motore u HR nije potrebno imat prvu pomoc niti prsluk. Al to bi sw moglo lako promijenit ulaskom u eu. A onda cu bit ilegalac. Pa di da to stavim kad pod sicom motora ne mogu drzat ni kutiju cigareta kad nema mjesta? Kaj cu ruksak morat nosit? Nema sanse...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju