Tehnički kutak > Tehnička pitanja
kako ispitati bobinu/cdi i namotaje na piaggiu 50
ivanm:
sad sam skinuo namotaje i pregledao sve, niš ne izgleda loše.. sad sam mjerio napon na zelenoj 74V kad zakurblam nogom (bila je zaštekana kurbla pa sam morao prvo to razraditi ;D ) pickup pokazuje 1 volt kad zakurblam
pickup je na mjestu sve je fiksno, niš se ne klima i slično..
Drnda:
mislim da je to premali napon.. nazalost na mome 50ccm piaggiu je skinut prijenos komplet pa nemogu kurblati nikako.. ako zna netko jel na bb priblizna vrijednost izmjeriti cu koliko namotaji pokazuju na njemu kako bi vidio koliko okvirno mora imati ako su uredni :icon_tongue:
3alfa3:
Izgleda da ce najjednostavnije biti posudit dijelove od drugog skuta pa vidjet sto ne valja
steeef:
--- Citat: 3alfa3 - 04 Prosinac, 2012, 17:59:42 ---Izgleda da ce najjednostavnije biti posudit dijelove od drugog skuta pa vidjet sto ne valja
--- Kraj citata ---
najbolja i najtočnija metoda :D
ivanm:
--- Citat: Drnda-1 - 04 Prosinac, 2012, 17:31:57 ---mislim da je to premali napon.. nazalost na mome 50ccm piaggiu je skinut prijenos komplet pa nemogu kurblati nikako.. ako zna netko jel na bb priblizna vrijednost izmjeriti cu koliko namotaji pokazuju na njemu kako bi vidio koliko okvirno mora imati ako su uredni :icon_tongue:
--- Kraj citata ---
zavrti sa pištoljem za stezanje variomata :P
kos3 je kod sebe izmjerio 100V.. preksutra bude došo do mene sa svojom bobinom koja je ispravna i ak sa njom moj ne bude imao iskru onda budem morao očito mijenjati namotaje..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju