Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

+ Aprilia SR50cc Stealth, potajno ka 70cc High end +

<< < (65/78) > >>

walkay:
Promjeni brtvu na glavi, mozda je pukla i probaj malo slabiju mjesavinu napraviti (antifriz). Vise dest. vode a malo antifriza pa vidi poslije toga temp. Ja sam uspio jos na pocetku sa 110c pustiti temp na 90c tako.  :icon_thumright:

pitaNS:

--- Citat: walkay - 25 Rujan, 2013, 18:22:27 ---Promjeni brtvu na glavi, mozda je pukla i probaj malo slabiju mjesavinu napraviti (antifriz). Vise dest. vode a malo antifriza pa vidi poslije toga temp. Ja sam uspio jos na pocetku sa 110c pustiti temp na 90c tako.  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

nove brtve su na glavi...slabiju mešavinu antifriz/voda i pravim....nije do toga...Nešto mi tu drugo smrdi ali znaću detaljnije kad cilindar dam na analizu...

pitaNS:
Ne da mi se nikako da završim setovanje skutera za ovu sezonu...neće pa neće...

Juče sam preživeo poplavu u Sr-ci....da, poplavu čuli ste dobro!!

Krenem juče u vožnju i pratim temp, sve ok drži oko 62-63-64c...reko super nemoš bolje biti...Izađem na pravac i sat prebacim na obrtaje i po punom gasu nekih 500m, mašina se dere u 13.100rpm i ide kao besna i pred krajem da prebacim na temp da vidim koliko je podigao kad ono diže temp 100-104-106c....uuuuhhh majku ti je*em šta je ovo...GASI mašinu, drži pumpu da radi da ga ladi...frka panika....preznojao sam se u momentu!!

da upalim...krk krk krk krk krk... ma ni da čuje...reko gotov je!! Doteram kući, krubla teška pa nekako propadne...reko zaribao je 100%, pregrejao se...

Danas skinem glavu kad imam šta da vidim...gumica dihtung se oštetila na jednom mestu i voda uletela u sve živo...Cilindar pun vode, karter pun vode, auspuh isto...curi sa svih strana...čak je i u karburatoru bilo vode....Sva sreća cilindar,klip i karike neoštećene!!!

Otpao sam danas dok nisam sve izduvao i dok ga nisam pokrenuo...to kao da sam titanik sušio...Bio u vožnji, pucao, štucao i srao kako god je stigao dok nije probio i sad ide... :)

vidi se šta je vode upio karton, to je sve bilo u mašini...

mhr-team:
Super je prošlo  :icon_thumright:
Sva sreća da si prebacio da pogledaš temperaturu, jer inače je moglo biti kobno...
Ja kod sebe na stage6 multimetru imam da podesim da mi se upali crvena lampica kad temperatura pređe recimo 80 ili 90 ovisno koliko stavim, s tim da mogu i konstantno pratit i temp i obrtaje na displayu

Rox-Rab:
ne kuzim kako ti se toliko grije s tolikim kilerom  ::)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju