Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
+ Aprilia SR50cc Stealth, potajno ka 70cc High end +
Mikac21:
BOja je odlicna,meni je zlatna osobno predobra na skuteru,nekad mi zao dodje sto nisam svoga u zlatno ofarbo,al sta je tu je..ugl.odlicno ce izgledati :icon_thumright:
pitaNS:
Zbog nedovoljnog hlađenja kao što znate morao sam da ubacim veći hladnjak...e onda nema mesta za fabrički far...pa onda razmišljam da ustvari taj fabrički far nije uopšte kompatibilan sa situacijom koju imam jer on nosi 2 balonke od po 15W što je ukupno 30W potrošnje, a punjenja akumulatora nema!!!
Rešenje sam potražio u led lampama koje mi je Mario nabavio...juče sam ih povezao da vidim kako sijaju!!
prvo ide povezivanje..Fabričke instalacije sam prepravio da mogu lako da džekujem radi probe!
Sad ću uporedo postaviti, u prvom redu sijalice, u drugom redu kako svetle na 5m udaljenosti, i u trećem redu kako svetle na 5m udaljenosti iz gladano sa pozicije vozača!
1. led lampa 1x3W 3000Kelvina 270Lumena (korišćene 2kom na testu)
2. led lampa 1x3W 6400Kelvina 270Lumena (korišćene 2kom na testu)
3. led lampa 1x3W sa 3 ledice (korišćene 1kom na testu)
4. led lampa 1x3W sa 1 ledicom (za ovu nisam siguran pošto nije bilo nikakvih oznaka na kutiji) (korišćene 1kom na testu)
Zaključak je da one od 6400K i 270Lm 1x3W najbolje sijaju...Kad se uporede sa fabričkim farom mislim da daju bolje svetlo a troše zanemarljivo malo struje!
pitaNS:
Danas sam mozgao i pravio nosače za led lampe...Kako fabrički far nema mesta a nisam hteo njega da sečem i prepravljam pa i time uništim, rešio sam da napravim neke nosače u koje ću ubaciti led lampe...Išao sam na što jednostavniju varijantu a da bude funkcionalno!!
Napravio sam L nosače od metalnih flahova koje sam pričvrstio u postojeće nosače za far, a kupio sam aluminijumsku cev u koju na tesnac ulazi led lampa..Evo kako izgleda sa prednje i zadnje strane:
Iako led lampa ulazi na tesno u cev i ne ide nikuda, ipak sam osigurao sa 2 mala šrafića na ivicama da lampa slučajno ne izleti napolje..I montirao da vidim kako to sad sve izgleda
Ostaje da napravim i drugi far, da malo te nosače sredim i prefarbam a aluminijumsku cev ispoliram do visokog sjaja!! :icon_biggrin:
pajo:
Bit ce to super.
Jel idu kakve naljepnice na plastike?
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk 2
tommy:
kako ćeš ispunit prazni prostor oko lampi ?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju