Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

+ Aprilia SR50cc Stealth, potajno ka 70cc High end +

<< < (22/78) > >>

pitaNS:

--- Citat: mali_becar - 16 Siječanj, 2013, 14:33:33 ---sve je cipi ripi, samo polako

--- Kraj citata ---

hhahaha dobar izraz...Ma sad ide polako posao, ne žurim nigde...do sad je bila ludnica, za 2 meseca sam od kupljenog motora koji je na sebi imao centimetre blata i masti dogurao do ovog stanja...sad idemo lagano...

pitaNS:
Radovi se nastavljaju, i idu dosta sporo...neke sitne stvarčice znaju da uzmu par sati...  :visi:

Sledeće šta sam uradio je montaža brze ručke gasa Tomasseli, uvlačenje sajle gasa i zezancije oko nje oko skraćivanja, pripasavanja itd itd...
Kupio sam Stage6 usis i metalnu prirubnicu sa gumenim prihvatom koji je trebalo otvoriti za velika usta PWK 21mm karburatora koji je čak 35mm! Pod frezerom je guma popustila i otvorio sam prirubnicu do 34mm da karburator naiđe tesno u nju...

Sve sam smontirao kao što je fabrička pozicija da vidim da li sve staje i opasna je gužva u šesnaestercu...pogledajte! Filter short type staje jedva i to bez ikakvih kolena ili slično tome. znači direkt na karb...

Ostaje pitanje da li će karb udarati u ram, blok ili cilindar prilikom gibanja skutera jer je sve bukvalno na 5mm rastojanja!?! videćemo...

walkay:
Bas je sve na knap... ako budes primjetio da ti udara karb, probaj nabaviti Kieslerov nosac masine, pa ces karb lakse staviti iza.  :icon_thumright:

Drnda:
upravo htio reci da nabavis ili napravis subframe da ide karb klasicno natrag.. ja iskreno nebi ovo ovako ni probao, jer ako rama pocne raditi dolje, lako je moguce da ce neki dio karba puknuti ili nagnjeciti.. a onda da ti nebi povuklo jos nesto za sobom..
znas i sam kako HE trza i da ce raditi rama dosta.

pitaNS:

--- Citat: walkay - 26 Siječanj, 2013, 12:56:24 ---Bas je sve na knap... ako budes primjetio da ti udara karb, probaj nabaviti Kieslerov nosac masine, pa ces karb lakse staviti iza.  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

mnogi ovde pričaju kako taj kieslerov nosač mašine ne valja ništa...hoće puknuti i to..pa se ne bih baš igrao?!

Drnda: subframe za Sr-ku nema, ima za Aeroxa a taj treba prepraviti (seći, variti, centrirati točak itd..) a to mi se ne radi sad za prvu loptu...to bih ostavio tamo za kasnije al ko zna možda ću i morati!!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju