Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Luna Vision 2
Lajtung:
--- Citat: walkay - 15 Studeni, 2012, 17:23:01 ---Super, pitaj Animatrix-a, on je najvise igrao sa Lunom, ja bi njega pitao! Naso sam njegov projekt: http://www.mojskuter.com/forum/index.php/topic,39800.0.html
--- Kraj citata ---
Hvala na linku, interesantan lik i projekt ili volja da se bolje izrazim :)
--- Citat: cvele60 - 15 Studeni, 2012, 21:32:03 ---
--- Citat: Lajtung - 15 Studeni, 2012, 16:12:41 ---Slijedeći korak mi je kupnja linearne polutke, ali pošto ne znam koja paše na pamet,
--- Kraj citata ---
Minarelli linerarni torque za 33mm osovinu ...ima i jeftinijih,malossi je najskuplji jbg ...nabavi polovan komplet zadnjih polutki sa osovinom 34mm i imaces dosta veci [ i jeftiniji] izbor...
http://www.scooter-center.com/scoweb/pages/productdetail.grid?product=288621637645168&target=productdetail&category1=A%3AA_CPI%3AA_CPI_ARAGON50&category2=CAT%3ACAT_ANTRIEB%3ACAT_ANTRIEB_WANDLER
Edit- evo jedne dobre a jeftine :icon_thumright:
https://www.scooter-attack.com/shop/#!/en/Yamaha/Aerox-50-as-from-1999/Variators/Torque-Drivers-Sport/MF7616602-Torque-Driver-Motoforce-Racing.html
--- Kraj citata ---
Zahvaljujem, znači 33mm linearni torque za minareli. Ova na donjem linku mi se čini nelinearna.
Nemam iskustva s tim, te sada učim. Može li mala smjernica, dakle aftermarket polutke imaju po 2 para proreza s drugačijim nagibom/kutom tj. može se birati koji bolje odgovara jačini motora. Što je bolje, veći ili manji kut?
Dali netko iz iskustva zna kako se manifestira promjena variomata a s ostavljenom standardnom polutkom? -što je realno za očekivati?
cvele60:
--- Citat: ---Zahvaljujem, znači 33mm linearni torque za minareli. Ova na donjem linku mi se čini nelinearna.
Nemam iskustva s tim, te sada učim. Može li mala smjernica, dakle aftermarket polutke imaju po 2 para proreza s drugačijim nagibom/kutom tj. može se birati koji bolje odgovara jačini motora. Što je bolje, veći ili manji kut?
--- Kraj citata ---
Trebalo bi da je ta MF sa linearnim kanalima...bar tako pise u opisu proizvoda...
"The possibility to choose between two different linear angles allows for improving acceleration according to the available engine power. "
Obicno su uglovi 36 i 38* i preporuka je -veci ugao za slabiji motor i obrnuto...ja imam Athenin torq na kinezu i onaj manji ugao iskreno nisam ni probao ...
--- Citat: ---Dali netko iz iskustva zna kako se manifestira promjena variomata a s ostavljenom standardnom polutkom? -što je realno za očekivati?
--- Kraj citata ---
.
Svi imaju to ''pocetnicko" iskustvo :icon_biggrin: Sama promena variomata je veliki napredak u odnosu na seriski koji je tezak shit...gori ne moze da bude...dobices dosta bolje ubrzanje i garant povecanje max. brzine ako ga lepo ustelujes...
Lajtung:
Zahvaljujem kolega cvele! U kompletu je nekoliko setova rolica, vjerujem da su to samo za uštelavanje pa ću si dat truda. Moram probati s dužim kevlar remenom i s originalnim, te sa malossi centralnim federom koji je na skuteru i s ovim iz kompleta... bit će tu kombiniranja :o Za vikend ću se igrati s time pa javim rezultate.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju