Pozdrav forumasi,
Napokon je doslo vrijeme da i ja predstavim svoj skuter. U pitanju je Gilera Runner 50 Special Series. Skuter je 2008 godiste.
Ja sam ga kupio 2009 godine i na satu je bilo 1000 kilometara. Za to vrijeme od kad je skuter kod mene sam presao 26.500 kilometara tako da skuter sad ima nesto vise od 27tkm. To je ono ukratko o skuteru.
Evo par slikica kad je skuter tek kupljen
Prvo sto je uradeno su naravno skinuti zadnji blatobrani radi ljepseg izgleda evo par slika
Poslje par hiljada predenih kilometara sa cistom serijalom onda je dosao na red auspuh u pitanje je Leo Vince TT
Evo kako je izgledao nakon prve voznje
Poslje postavljanja auspuha sam bio prezadovoljan motor se preporodio max. brzina je bila cca 85 - 90 km/h s tim da je motor mnogo bolje ubrzavao.
Nakon nekog izvjesnog vremena sam odlucio da nesto promjenim na izgledu, prvo sto mi je bilo u plane je LED stop i bocna nogara.
Kada sam to nabavio dosao sam do ideje da ofarbam plastike kod zadnjih nogara i poklopac filter zraka u crnu sjajnu boju.To je izgledalo ovako...
Evo par slika sa Led stopom, bocnom nogarom i sa ofarbanim plastikama
To je bilo sto je do ljeta uradeno i lagano se blizila zima
Tokom zime sam odluci da ispoliram deklo i auspuh i da nabavim jos par sitnica distancer, red sponge,malossi kevlar,i zadnju gumu michelin pilot sport sc i jos par gluposti tipa led diode, ofarbao cep na felgi koji je dosao do izrazaja sa trakicama na felgi i ostalim naljepnicama.
Poliranje je trajalo jako dogo ali se isplatilo i dobio sam na kraju sto sam zelio. Evo kako je deklo izgledalo nakon poliranja.
Evo par slikica kada sam ovo gore sve navedeno postavio na skuter
Da nebude kakvih zabuna u ovom periodu sam promjenio par guma na skuteru (Sava, Michelin, Maxis).
Auspuh nakon prve voznje dobio je ljepe dugine boje... evo par slika
To je to sto se tice izgleda skutera.
Nakon predenih 15 000 kilometara sa malossi kevlar remenom pri brzini od 87 km/h dosao mu je kraj.
Nista drugo mi nije ostalo nego da narucim novi remen, sada sam se odlucio na MALOSSI Kevlar Overrange.Posto sam htjeo da izvucem max. iz skutera narucio sam i Malossi Multivar 2000 (svi djelovi su novi). Ova investicija je kostala ali se na kraju itekako isplatila. Skuter ubrzava bolje i ima linearno ubrzanje. Skuter vrti pri ubrzanju 9.800 obr/min i max. brzina 106 km/h (saget) pri 10.000 obr/min.
SETUP:
Serijski cilindar 50 ccm
Leo Vince TT
rolnice 4,8 gr.
federi kvacila: crveni (leo vince pakiranje)
centralni feder serijski
karburator dellorto 17,5
dizna 64
malossi red sponge
malossi multivar 2000
malossi kevlar
STYLING:
Led stop
distancer
bocna nogara
polirano deklo
poliran auspuh itd. itd.
To bi bilo to nadam se da sam sve stavio nesto ako sam zaboravio naknadno cu dodati i na kraju da vas obradujem sa par profi slika.
Sve pohvale i kritike su dobro dosle