Općenito > Maxiskuteri

Beverly - koliko često mijenjate rolice, klizače i remen?

<< < (2/9) > >>

steeef:

--- Citat: sttipe - 06 Listopad, 2013, 17:40:46 ---
--- Citat: steeef - 05 Studeni, 2012, 14:28:21 ---tako je,nakon prijeđenih 10 tkm mijenja se remen, rolice, klizači, filter zraka i svjećica..ulje i filter bi bilo poželjno promjenit svake 4 tkm..

--- Kraj citata ---
koliko ODOKATIVNO love dodje sve to prominit?
koliko materijal,a koliko ruke?skupa sa filterom ulja,i šta sve triba pogledat kad kupiš skuter,i nisi siguran šta je s njim dosad bilo?

--- Kraj citata ---

za 250 cc
remen 600
rolice 90
klizaci 30
filter zraka 70
svjecica 70
ulje litra cca 80-90 kn
filter ulja 90

to su cijene u piaggiu,plus minus koja kn..
ruke zavise od mestra do mestra..
kod kupnje prvo gledat da nije popigana vilica i rama,dok se vozi da ne vuce nikud,masina da raddi normanlo i tak to,sve ko i za bilokaj kaj se kupuje polovno

sttipe:
mašina je 180ccm,(x9),jel i za nju remen 600kn?pretpostavljam da ovo ostalo triba bit isto?kad toliko košta remen,triba bi durat 50 000km!!!
zanima me i još jedna preporuka,reka mi je jedan prika da on za takvu mašinu, kupi kantu od 5 litara najjeftinijeg ulja pa ga minja svako 3000km..kaže,ako se razvodni benzinom..kaže da oće, kad se vozi stalno na ladno,ove naše dalmatinske djireve od kilometar-dva,skoro svaki...koliko je to smisleno?

steeef:

--- Citat: sttipe - 07 Listopad, 2013, 15:30:46 ---mašina je 180ccm,(x9),jel i za nju remen 600kn?pretpostavljam da ovo ostalo triba bit isto?kad toliko košta remen,triba bi durat 50 000km!!!
zanima me i još jedna preporuka,reka mi je jedan prika da on za takvu mašinu, kupi kantu od 5 litara najjeftinijeg ulja pa ga minja svako 3000km..kaže,ako se razvodni benzinom..kaže da oće, kad se vozi stalno na ladno,ove naše dalmatinske djireve od kilometar-dva,skoro svaki...koliko je to smisleno?

--- Kraj citata ---

remen ti je neznatno jeftiniji nego za 250cc,cca 580kn..
alternativa je aut krešo,dayco je 380kn a gates je 340 pa budeš uštedil nekaj penezi.
ovo za ulje je malo glupo jer o njemu ovisi vijek trajnaja mmašine.
najjeftinije znači da onda ljeva najvjerojatnije neko 10w40 ulje umjesto preporučenog 5w40 koje i je za te mašine i koje je i skuplje..
na webshopu moreš kupit repsol koi je u vrhu kvalitetnih ulja za 76kn litra.
izmjena na svake 4 tkm i nema brige.

sttipe:
jel dosta litra,kad se minja i filter?koliko točno ulja ide?miri li se zavidanom ili odvidanom šipkom?

Maestral:
Sa zavidanom.

U 200 ide litra a u 250 i.e. 1,2 litre sa zamjenom filtera.

Originalne Piaggio rolice su jako dobre i mozda su i nakon 10000 dobre.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju