Ostalo > Svijet računala i mobitela
instalacija windowsa
ivanm:
ak ljudi idu sami reinstalirat windowse a nisu to nikad radili sami, postoji velika vjerojatnost da će nešto krenut krivo isto kao što krene ako netko ide ugrađivat radilicu i ležaje u blokove a nikada to prije sam nije radio..
strikoo:
Bit će ležajevi, a ne ležaji
Korak prije ovoga što sam stavio sliku nudi mogućnost formatiranja particije bez da ju se briše i radi nova
Samo da nešto istestiram da ne bude opet da lupam na pamet kao još jedan razlog zašto formatirati particiju kod nove instalacije, a ne ostaviti instalaciji da sam briše
ivanm:
nakon brisanja možeš nekim programima doći do fragmenata prijašnjih podataka koji su bili na disku dok nakon formatiranja to nije moguće.. zato windowsi samo brišu podatke, makar to brisanje nije potpuno.. inače formatiranje ima smisla samo ako mijenjaš format, ako ostaje isti, nema smisla, bar ga ja nisam vidio.. jedino ako disk ima neke greške.
btw i ležaji i ležajevi oboje je hrvatski ispravna množina imenice ležaj.
http://www.eudict.com/indexHr.php?lang=croeng&word=le%C5%BEaji
strikoo:
Formatiranje u ovom slučaju ima smisla jer se ne moraš zajebavati sa brisanjem, quick format je zato sasvim dovoljna opcija. Ako disk ima greške onda je već drugi problem koji se neće riješiti promjenom formata datotečnog sustava.
Evo još jedan razlog zašto formatirati ili obrisati recimo cijeli disk u linuksu, ali je puno brže samo stisnuti format.
Obrati pažnju na mape "Mapa" i "Skrivena mapa" tj vrijeme stvaranja
Ležajevi kaže drugi portal, ali pogledat ću i u rječnik
http://hjp.novi-liber.hr/index.php?show=kosi_oblici&id=e19jURA%3D
Edit
Oba su oblika dobra - neke imenice imaju i dugu i kratku množinu:
ležajevi je duga množina, ležaji kratka
Isprike
EDIT
Sjetio sam se još jednog razloga, a to je sam NTFS datotečni sustav, koji pod XP-om poli dosta pucati pa kasnije nastanu problem, format ako je slučajno ikakav problem postojao riješi (better safe than sorry) i druga stvar sam NTFS nije riješio problem fragmentacije diska ;)
eladio:
2strikoo , omalovazavanje drugih forumasa ovdje na ovom forumu ne trpimo..
Ako ti netko smeta, ignore ili prijavi problem..
Sto se tice teme , sasvim dovoljno je receno ovdje, nema potrebe maltit praznu slamu:
--- Citat: 3alfa3 - 02 Studeni, 2012, 09:54:09 ---Koja nauka....
1. Boota se sa instalacijom windowsa
2. Obrise se postojeca particija (quick format)
3. Instalira se OS
4. Gotovo
--- Kraj citata ---
Ukoliko se pojave neki novi problemi, budemo decku opet pomogli, do tada lock.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju