Općenito > Maxiskuteri

Piaggio X10

<< < (15/18) > >>

Tomi_ZG:

--- Citat: noky007 - 16 Srpanj, 2016, 15:41:08 ---Ugradnja ovih rolica je preporod,usuđujem se reć da odrade 85-90% posla kao što odradi sportski variomat Mallossi, Polini J. Costa i slično.

--- Kraj citata ---
Probao si neki od navedenih variomata da možeš to potvrdit?

Jako teško,mada ne kužim da netko ko vozi jedan od najskupljih skutera "tjunira" mašinu s rolicama,200eura za variomat je kap u moru koliko košta taj piaggio,moje mišljenje,ja sam dao 500kn za multivar za 50ku,dok sam kupio odgovarajuće rolice i feder cifra se penje na 700kn,a dobitak s njim naspram ovih jačih skutera je kifla,ili sam to isto mogao dobit rolicama za 200kn  :dontknow:

noky007:
Da kolega ima scarabeo 500 s malosijem...

Ne vidim razlog tolikoj skeptičnosti, nije stvar novca bitno je da sam ja ko krajnji korisnik tog skutera zadovoljan.
Da skuter s standard rolicama nije traktor i da se na njemu sve živo ne trese na niskim okretajima ja bi ga vozio serijskog, međutim pošto je traktor kad se voziš tipa 60 na 3500, sam morao ić nešto napravit jer bi ga u suprotnom prodao.
Standardnog oblika lakše rolice nisu stavljene jer bi se dero minimalno 1000rpm non stop više nego i sa serijskima, alternativa je bila variomat ili ovo, pošto mi 50€ ne igra pretjerano u životu išao sam probat i nisam fulao ni malo.
Uskim lokalnim cestam sam na minimalno 4000-4700rpm na brzinama do 80, i tu radi ok bez vibracija, kad ga opletem po gasu odma kreće od 5500 (područje najvećeg momenta) i ide prema 7200 (najveća snaga) progresivno s brzinom. Ubrzanje i međuubrzanje je popravljeno značajno, a kruzing brzina je na znatno manjim okretajima nego s serijskim rolicama.
Ak vrijeme dozvoli snimim s go-pro ubrzanje 0-100,120,140 i međuubrzanja tipa 60-100,120,140

Za sad kod zanima nek uspoređuje okretaje s nekim drugim setupovima na konstantnoj brzini  :glasses9:

stipe:
Samo da potvrdim

Sa originala rolice 25*17 21.4g ugradio si 17g i odusevljen si?

Jesi klizace ostavio original ili si stavio njihove?

Pitam, da mogu frendu preporuciti...

To je ovo?

http://drpulley.shopnix.de/product_info.php?products_id=644

noky007:
Je to je to  :headbang:

Kaj kolega vozi? ako beverly nexus i slično starijeg godišta onda ima variomat s 6 rolica, pa treba drugu gramažu  :icon_thumright:

Klizači su novi/original nisam one njihove uzeo.

stipe:
Bev 500 2005to godiste

Po onom katalogu ima 8 rolica a i vlasnik mi je to potvrdio...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju