Tehnički kutak > Garaža
Aprilia Rally by Reponja
Reponja:
aAAAaAAAAAA!!!!!!!!!
Smrad je zacvikao!!!!
AAaaaaAAAaaaaAA!!!
U zadnjih 6 mjeseci mi je skuter kojeg nemrem prodat za 2500kn progutao 3000 i oće još 1000!!! :BangHead: :BangHead: :BangHead: :BangHead: :BangHead: :BangHead: :BangHead:
Ne znam zašto je cviknul, vjerojatno loša smjesa. Odlomio se dio karike i napravio cirkus. Cilindar je dobio mali ris, gotovo neprimjetan,
ali klip je na vrhu okrhnut, i to dosta... Evo par slika, čisto da vidite stanje...
Više nisam pametan, nabacite u komentar neki savjet... Namontirana je nova radilica (u rujnu), novi auspuh (Tecnigas Trek, isto u rujnu),
novi karburator (prosinac), remen je u dobrom stanju, plastike sam skrpao i moram još u red jedino dovesti žmigavce i spalit 300tinjak
kuna na naljepnice i kompletno vanjsko uređenje. I sada gad zariba. Da li da uopće kupujem novi kit? Da isučem ovo goriva što ima u
njemu, prospem ga i zapalim? Da ga otpeljem na vrh nekog nebodera i katapultiram? Lud sam više...
Ovaj skuter je postao mjesto gdje moji snovi odlaze umrijeti!
Nabacite neki prijedlog koji kit bi mogao staviti na njega. Da li da uopće gledam aluminijske? Do unazad 2 komada mi je bio Malossi sport,
ali nešto mi govori (možda zaribavanje?) da je vrijeme za promjenu. Dakle, mašina je Minarelli zračnjak. Horizontala. Ajmo sa prijedlozima!
Dr Evo? Polini? MHR? Airsal? BGM? Top Performance? Stage6? RMS? Ajmo, nabacite prijedlog prije nego nabacim skuter iz helikoptera!!!
Komentari i prijedlozi ovdje;
http://www.mojskuter.com/forum/index.php/topic,75760.new.html#new
Reponja:
Malo sam smireniji nego na zadnjem postu, odluka je pala da se ide na brušenje cilindra i kupi novi klip.
Nikako da si naručim novi klip, sjetim ga se vikendom, kada je sve zatvoreno (preko tjedna vozim Kymco).
Pred par dana mi je bilo dosadno u garaži, pa sam odlučio malo lemiti po plastikama. Našao sam jedan
kompletno fušerski odrezan dio (nisam ja, neki od prijašnjih vlasnika), pa ga išao malo zaobliti.. Dakle;
I rez;
Dakle, to se tako radi kada se nema za druge plastike i kad nije očito mjesto... U međuvremenu, dok čekam
svoju memoriju da naruči klip, u garaži šmirglam plastike. Priprema za farbanje i naljepnice.. Da nebi bilo kako
ništa ne radim...
Komentari tu;
http://www.mojskuter.com/forum/index.php/topic,75760.80.html
Reponja:
Malo sam zapustio i temu i skuter... :angry7:
Update: Naručen je (i montiran) klip 47.4 (Malossi Sport). Do jučer je skuter brujao kao da ima gljivu. Naravno, to je moja
malenkost zaboravila ubaciti brtvu između auspuha i cilindra, pa sam dobijao i malo falš zraka (ništa što manualni čok nije
mogao dovoditi u granice normale). Uglavnom, sada opet imam normalnu glasnoću, pa me više nije bruka prolaziti kroz grad ;D
Nije mi bila hitnoća za to namještati jer sam skuter vozio minimalno. Imao sam sreću da je vrijeme bilo lijepo, pa sam svakom
prilikom tjerao Viragicu. Sad je opet zahladilo i počeli su pljuskovi, pa i skuter mora opet u pogon.
S vremenom me sve više i više muči iskrivljena vilica (od zadnjeg sudara), pa rekoh da si naručim drugu. Zahvaljujući lihvarskim
zahtjevima bagre, odustajem od vilica za Rally-a i prebacujem se na F15. Naravno, odmah imam izliku i za promijeniti felge, pa u
istu narudžbu trpam i njih. Polovno, naravno. Par slika:
Naravno, neće ići bez prednjeg blatobrana (koji na F15 naspram Rally-evog i ima neku funkciju. Ukazala se prilika, pa sam i taj
blatobran uzeo za male pare. Prilika je bila prvenstveno zato jer je bio puknut, ali to meni i ne predstavlja problem, pošto je
krajnji cilj baciti ga u stickerbomb (kao i većinu skutera). Danas sam se malo uhvatio lemljenja, spojio (vidite i sami gdje) potrpao
žice u njega i prešmirglao ga. Napuknuća sam isto uhvatio sa žicama, da se ne šire dalje. Da ne duljim, evo par slika;
Komentari tu:
http://forum.mojskuter.com/index.php/topic,75760.100.html
Reponja:
Sljedeće što stoji na "To Do Ti Dam Badabam" listi je kupovina guma, montiranje na felge i montiranje vilice (mislim da ću morati
u izmjenu ležaja, sasut je). Nakon toga izmjena sekundara (staviti duži, od LC-a), ali mi se ne žuri sa time. Jedna mi je stvar pala
na pamet dok sam se igrao sa ovim prednjim blatobranom. Uzeti još jedan prednji blatobran za F15 i od njega, stakloplastike i
pur-pjene si složiti kučište za kontrolnu tablu. Stala bi i ova od Rally-a unutar plastike. Ako još nije jasno o čemu pričam, evo par
slika pa zaključite. Naravno, to sve bi bilo izrezivano i preoblikovano da liči na nešto.
Ni to nije hitnoća, ali sam mislio do ljeta napraviti nešto po pitanju kontrolne table, da se više ne moram pravdati policiji svaki put
kad me štopaju. Druga opcija je uzeti sa eBaya neku uricu, pa ju uklopiti u plasiku ispod volana. Ali onda trebam i konverter sajle
na digitaliju, jer većinom nude digitaliju...
Nisam zaboravio, znam da moram i drugi far kupiti, ali to će pričekati još koju plaću, gume su prioritet. Palo mi je na pamet uzeti
i ovo sa eBaya: http://www.ebay.com/itm/2x-1-5W-LED-DRL-Eagle-Eye-Car-Motorcycle-Daytime-Running-Tail-Backup-Light-White-/171158747460?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item27d9db3944&vxp=mtr
Smontirao bi ih na nižu razinu, sa obje strane prednjeg kotača. Moglo bi biti funkcionalno po mračnijim usponima, a kad ne
budem htio da izgledam kao seljo (npr. u gradu ili pod svjetlima), lako ih ugasim...
Komentari i ideje tu:
http://forum.mojskuter.com/index.php/topic,75760.new.html#new
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju