šteta je serijske plastike farbat jer ćeš izgubit na vrijednosti skutera, ali ajde
uglavnom ako je serijski lak, onda samo izmatiraš plastike(vodobrusnim od 400-600) skineš samo lak da izgube sjaj.
a ako je farbano već ili fušareno, onda je najbolje izbrusiti do plastike gole sa grubljim papirom(60-120) i završiti sa 220
pa plastic primer. ako je samo matirano, onda on ne treba.
zatim ide šprickit. najbolje je 2k(dvokomponentni)miješa se šprickit+utvrđivač.trgovac će ti reći detalje.
špric ošmirglaš sa 800-1200. pazi dobro da ti ne ostane koja crtica jer će se sve kasnije vidjeti. mora biti savršeno glatko.
zatim malo prebrišeš plastike antisilikonom, a i prije bacanja primera i šprica je to važno napravit, samo sam zaboravio napisat
onda ide baza. ona se najčešće miješa 1:1 razrijeđivač:baza, ali to vjerojatno ovisi o proizvođaču.
prva ruka je lagana magla tek toliko da prekrije.
to se relativno brzo osuši. max pol sata i već je suho
zatim ide druga puna ruka baze. dobro pofarbaš i paziš da nije šareno negdje i da ti ne procuri negdje. skužit ćeš tokom farbanja kako već ide.
isto počekaš da se osuši i onda bacaš lak. ja sam stao na 2 ruke i čini se ok
postoji 2 vrste laka. sjajni i mat
oba se mješaju s utvrđivačem i razrijeđivačem. to isto ovisi od laka do laka i to će te prodavač uputiti kako zamiješati.
nadam se da sam pomogao. ako ti nešto nije jasno, pitaj