Tehnički kutak > Garaža
RUNNER- Makina za svaki dan tuned by Maurini-Tuning
Maurini-Tuning:
Ma znam :icon_thumright:
Nego si rekao da skidanjem cilindra odozgo se dobiva veca kompresija,a znam da kad se cilindar odozgo skida onda se podlaze dihtungom iste debljine za koliko se skinuo pa se time dobivaju duzi timinzi te mi onda nije jasno kako se skidanjem cilindra odozgo dobiva veca kompresija... :icon_thumright:
--- Citat: ivek_sr - 16 Veljača, 2013, 20:20:15 ---Pa nisam spomenuo nigdje dizanje tajminga nego samo da si povecas skvish :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Valjda smanjim?! :icon_biggrin:
EDIT: Inace,znam na sto mislis,nego sam se zbunio zato sto nisam znao jeli pricas o timinzima ili o skvisu ;D
To namjeravam raditi,samo prvo moram izmjeriti sadasnji skvis te bih onda tokario cilindar te doveo skvis na 0.8mm
Grale:
Pa ako bi skinul cilindar odozgora onda bi klip bil bliže glavi dok bi bil u GMT(možda bi bil čak i u glavi :icon_biggrin: )
I bila bi veća kompresija jer je manji kompresioni prostor,a ako bi ti podlagal za onolko kolko si skinul gore, kompresioni prostor bi bil opet isti.
Ali te on to nije pital :)
Maurini-Tuning:
Pa pri podizanju timinga na takav nacin tj. kad se cilindar skida odozgo te se podlaze sa dihtungom iste debljine onda je kompresija ista :icon_thumright:
Znam da je klip blize glavi kad se skida cilindar odozgo i znam na sto ivek misli... Inace,skvis se moze spustiti tako (skidanje cilindra odozgo) a moze se i brusenjem glave,ali onda se moraju urezivati utori za dihtunge pa je bolje onda skidat' cilindar odozgo... :)
Grale:
Vrtiš se u krug, ok kužimo mi to,al ti nisi iveka bil skužil :icon_biggrin:
Ajde više kad će više ti dihtunzi, kod vas je stalno oko 15 stupnjeva a makina čeka evri dej vožnju ;D
Maurini-Tuning:
Ma znam da se vrtim u krug,glava me boli :icon_biggrin:
Da,nisam bio skuzio njega,ali sad jesam napokon :icon_thumright:
Dihtunzi i ostale sitnice bi trebale za oko tjedan dana doc.Inace,vrijeme je bas dusu dalo za voznju :icon_biggrin:
Brzo ce se to slozit',pa ce onda bit i snimka ubrzanja :)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju