Općenito > Generalno o skuterima

koje ulje preporucate ?

<< < (11/24) > >>

roby44:
kad dajem kontakt uvjek mi se upali na kratko lampica ulja i odma zgasi, to je normalno.
ali sad slabo svijetli cijelo vrijeme, ne onako jako i uocljivo kao kad zasvijetli na kontaktu.
i to tako i kad je potpuno ugasen, bez kontakta...
ovo pise u uputama:
voznja pod minimumom ulja moze uzrokovati kvar motora. stoga motor treba odvesti autoriziranom dileru za obavljanje potrebnih inspekcija cim lampica ulja pocne neprekidno svijetliti.

a dalje u tekstu pise ako fali ulja i lampica svijetli,treba doliti ulja...
ne znam sta se time misli,ovo kad cijelo vrijeme svijetli i kad svijetli samo u voznji su valjda drugacije situacije.. :dontknow:

roby44:
rijeseno,izgleda da je bila neka anomalija  ;D malo dolio ulja i provozao ga, ne svijetli vise.
kad je rijec o manjku ulja onda bas jako i uocljivo svijetli pa nije moguce fulat cak ni po jakom suncu.
samo mi jos nije jasno, kako znam koliko ulja stavit, kad mi je lik stavljao ulje rekao je da je malo previse stavio ali nema veze. nalio pola litre!  :icon_scratch:
a po podacima stane litru...  :tard:

filiplatinovicz:
crni robi,
lijepo te je R.E. pitao o kakvom je motoru riječ 2T ili 4T. fino mu odgovori... penzići su slabopamtila!
da malo manje spama, a vise cita sto drugi pisu, ipak bi znao da vozis novi generix xor, 2T, zrakom hladjen...
vec i sudeći po navedenoj marki ulja, Castrolu TTS, pametan zna da se radi o cvaji...
inače, kad pališ motor lampica zasvijetli kako bi znao da ona još uvijek radi...  kao i kod auta, kad se pali
kod 2T postoji posebni spremnik ulja u koji se ono sipa, obično skoro do vrha... obično ima i rezervu, od kojeg dl kad lampica počne svjetlit. Tada ipak treba sto prije nadolit ulje, ne se zaje*avat, jer ako ga nestane, motor je brzo kaput!
Inače, litra ulja trebala bi dostajat za najmanje 1K km. Mješavina treba bit 2 - 2,5 postotna pa računaj prema potrošnji!
Sve zamijećene anomalije raščisti u ovlastenom servisu, umjesto da o tome lamentiras, zato i postoji garancija, hebo ga Ti... i jos tri!

roby44:
 :rofll:
ma sad je sve ok pa nece ni servis trebat.

r.e.!:

--- Citat: filiplatinovicz - 09 Kolovoz, 2006, 03:45:45 ---crni robi,
lijepo te je R.E. pitao o kakvom je motoru riječ 2T ili 4T. fino mu odgovori... penzići su slabopamtila!
da malo manje spama, a vise cita sto drugi pisu, ipak bi znao da vozis novi generix xor, 2T, zrakom hladjen...
vec i sudeći po navedenoj marki ulja, Castrolu TTS, pametan zna da se radi o cvaji...
inače, kad pališ motor lampica zasvijetli kako bi znao da ona još uvijek radi...  kao i kod auta, kad se pali
kod 2T postoji posebni spremnik ulja u koji se ono sipa, obično skoro do vrha... obično ima i rezervu, od kojeg dl kad lampica počne svjetlit. Tada ipak treba sto prije nadolit ulje, ne se zaje*avat, jer ako ga nestane, motor je brzo kaput!
Inače, litra ulja trebala bi dostajat za najmanje 1K km. Mješavina treba bit 2 - 2,5 postotna pa računaj prema potrošnji!
Sve zamijećene anomalije raščisti u ovlastenom servisu, umjesto da o tome lamentiras, zato i postoji garancija, hebo ga Ti... i jos tri!

--- Kraj citata ---

Pitanje dali je 2-T motor, više je bila konstatacija. Inače, koristim isključivo SELENIA ulje, pa CASTROL nije toliko u mojoj domeni. Dali sam pametan, to ne znam ni sam, čak ni nakon dugogodišnjeg proučavanja samoga sebe.   

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju