Općenito > Propisi
cijene kazni u RH od lipnja 2008.
robert:
--- Citat: ivanm - 28 Svibanj, 2008, 22:13:33 ---sa svim se manje više slažem osim sa visinama novčanih kazni općenito, koje su previsoke s obzirom na naš standard živaota, kao i podnošenje kaznene prijave zbog alkoholiziranosti za volanom..
mislim vožnja sa 1.1 promilom (2-3 piva kako tko) kazneno djelo..
svašta..
--- Kraj citata ---
zašto ne? zar nije dosta mrtvih u prometu koji idu na račun alkohola? ja bi sve i jednog u sibir i nek lupaju kocke leda!
ivanm:
jedno je popit 2-3 pive i sjest za volan, a drugo ubiti nekoga sa višak promila..
kod nas zakon ide po sistemu KAZNI SVE LJUDE PA VALJDA ĆEŠ U TOME KAZNITI I KRIVCA.
ja osobno popijem 3 pive i vozim relativno normalno..
nikad nisam napravio neko sranje i kad sam popio i duplo više od toga..
suditi nekome kazneno po tom pitanju je smiješno..
ajde novčana da je i 20 000 kn, ali kazna zatvora za to je glupost...
alkohol je za pametne kao i volan, ko se zna kontrolirat neće napravit sranje nikad, koliko da popio, a neka budala može napravit totalno sranje potpuno trijezan..
zato :confused5:
3alfa3:
Bas me zanima koliko njih ce se odlucit na bjezanje ak imaju u sebi 4,5+ pivi i znaju da ce ostat bez 50.000kn, dozivotno dozvole i malo robijat ako ih uhvate i na sto ce sve biti spremni (pogotovo obzirom da su ohrabreni alkoholom u organizmu).
Zakon je cisto pretjerivanje i nece utjecat na kulturu voznje jer u tom smjeru nije niti razvijan nego samo trpanju love u propracun.
Kad bi SAV novac prikupljen tim smijesnim kaznama bio poslije potrosen na PREVENTIVU, onda bi jos i mogli razgovarat, ali ovako...
Sirotinja ce dizat kredite i ostajat bez stanova/auta/kuca koje ce drzava ili banke plijenit, a bogate guzonje iz "uglednih obitelji" ce i dalje odgovarat samo ako ubiju 2+ ljudi i to minornim zatvorskim kaznama (ako uopce i dobiju bezuvjetni zatvor)
eladio:
--- Citat: 3alfa3 - 28 Svibanj, 2008, 22:48:46 ---Bas me zanima koliko njih ce se odlucit na bjezanje ak imaju u sebi 4,5+ pivi i znaju da ce ostat bez 50.000kn, dozivotno dozvole i malo robijat ako ih uhvate i na sto ce sve biti spremni (pogotovo obzirom da su ohrabreni alkoholom u organizmu).
Zakon je cisto pretjerivanje i nece utjecat na kulturu voznje jer u tom smjeru nije niti razvijan nego samo trpanju love u propracun.
Kad bi SAV novac prikupljen tim smijesnim kaznama bio poslije potrosen na PREVENTIVU, onda bi jos i mogli razgovarat, ali ovako...
Sirotinja ce dizat kredite i ostajat bez stanova/auta/kuca koje ce drzava ili banke plijenit, a bogate guzonje iz "uglednih obitelji" ce i dalje odgovarat samo ako ubiju 2+ ljudi i to minornim zatvorskim kaznama (ako uopce i dobiju bezuvjetni zatvor)
--- Kraj citata ---
..tu su negdje i moja misljenja :icon_thumright:
slazem se da trebaju biti nesto vise novcane kazne, ali ovo je smijesno ipak
s druge strane mislim da je "drugi dio kazne" slab
zatvorski, drustveni rad! , itd.. sta je s time.. :dontknow:
ovako ispada da je sve u "lovi" :angry7:
master_o_fight:
--- Citat: ivanm - 28 Svibanj, 2008, 22:13:33 ---sa svim se manje više slažem osim sa visinama novčanih kazni općenito, koje su previsoke s obzirom na naš standard živaota, kao i podnošenje kaznene prijave zbog alkoholiziranosti za volanom..
mislim vožnja sa 1.1 promilom (2-3 piva kako tko) kazneno djelo..
svašta..
--- Kraj citata ---
glupost čista :happy3:
prevelike kazne :happy3:
i tako ispada kao što je i alfa napisao :happy3:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju