Tehnički kutak > Tuning skutera

Koji najjači setup se može voziti sa uljnom pumpom na minareliju?

<< < (7/10) > >>

ivanm:
ja ti velim da ak pumpa miješa na serijali 2% i ak si povećal diznu i karb i ide dosta više benge u blok da mora se i ulja dodat, a to kaj se vi vozite na 1-1.5% mješavini to nije posel..
isto kak i 4t može ić i sa ina delta 5 uljem al to nije poso.. svaki normalan mehaničar će vam reći da treba dodavat ak si stavil kit ili podesit pumpu na potenciometru..
uostalom u uputstvu svakog malossi kita piše upravo to..

danyq7:
Ajde mi onda reci Ivanm kak je moguće da minarelli s dr evom i yasuni r koji je naštelan da se vrti na oko 10 000 okretaja izdrži 12 000km i nakon otvaranja i zamjena karika sve unutra se sjajilo i bilo bez riseva. Na base setupu do 10 000 okretaja minarelli uljna pumpa može izdržat bez problema, a ovo šta se podere zupčanik od uljne to je zato što "mehaničari" dok slažu setup podmazuju zupčanik s lošom masti ili uopće ne podmažu. Treba bit gusta mast jer inače se sva razleti okolo i zupčanik ostane bez podmazivanja.

Uostalom ne računaš da benzin isto podmazuje cilindar i ako je smjesa dobra onda nema nikakvih roblema kod podmazivanja. Trenutno imam 7 000km na base aeroxu sa original uljnom pumpom, otvorit ću ga i postavit slike na 12 000 pa ćeš vidjet da su računice na papiru i praksa potpuno druga stvar  :icon_thumright:

ivanm:
Opet. :omfg:
70 CCM NE MOZE BIT NA PUMPI KOJA JE NARIHTANA NA 50 CCM I TOCKA. TO STO JE IZDRZALO NE ZNACI DA TREBA TAKO. ISTO KAO STO SE KIT NE VOZI NA 12MM KARBU. IZDRZI DA ALI SE TAKO NE SLAZE. AKO JOS NETKO NAPISE DA SE KIT MOZE VOZIT NA PUMPICI KOJA NIJE POJACANA ILI BEZ DODAVANJA ULJA DOBIT CE BANN ZBOG NETOCNIH SAVJETA. TAKO NESTO SE NE MOZE PREPORUCITI I NE RADI SE. I AMEN.

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2

Josip:

--- Citat: ivanm - 04 Rujan, 2012, 18:00:27 ---Opet. :omfg:
70 CCM NE MOZE BIT NA PUMPI KOJA JE NARIHTANA NA 50 CCM I TOCKA. TO STO JE IZDRZALO NE ZNACI DA TREBA TAKO. ISTO KAO STO SE KIT NE VOZI NA 12MM KARBU. IZDRZI DA ALI SE TAKO NE SLAZE. AKO JOS NETKO NAPISE DA SE KIT MOZE VOZIT NA PUMPICI KOJA NIJE POJACANA ILI BEZ DODAVANJA ULJA DOBIT CE BANN ZBOG NETOCNIH SAVJETA. TAKO NESTO SE NE MOZE PREPORUCITI I NE RADI SE. I AMEN.

--- Kraj citata ---

nije mi jasno sto si se uspjenio  :dontknow:
ja sam vidio starog nrg-a sa mhr kitom, mhr auspuhom i 17,5 + mjesalica i vozio je tako svaki dan nekih godinu dana, termogrupa nije imala nikakve znakove zaribavanja  :dontknow:

ne kazem da bi ja osobno tako, niti da je ispravno, samo kazem sta sam vidio, ali opet neznam zasto bi nekom base setupu smetalo
a ti sad ako oces daj mi bann  :icon_thumright:

Jurich:

--- Citat: Josip - 04 Rujan, 2012, 19:23:27 ---
--- Citat: ivanm - 04 Rujan, 2012, 18:00:27 ---Opet. :omfg:

--- Kraj citata ---

nije mi jasno sto si se uspjenio  :dontknow:
ja sam vidio starog nrg-a sa mhr kitom, mhr auspuhom i 17,5 + mjesalica i vozio je tako svaki dan nekih godinu dana, termogrupa nije imala nikakve znakove zaribavanja  :dontknow:

ne kazem da bi ja osobno tako, niti da je ispravno, samo kazem sta sam vidio, ali opet neznam zasto bi nekom base setupu smetalo
a ti sad ako oces daj mi bann  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

josipe uljna pumpa na piaggiu se da štelat  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju