Općenito > Propisi

Ima li tko iskustva s valjcima - da je policija "valjala" ili slala na tehnički?

(1/4) > >>

filiplatinovicz:
Dedfinicija (moped):

Zakon o sigurnosti prometa na cestama, članak 2. (36):

moped je motorno vozilo s dva ili tri kotača čiji radni obujam motora nije veći od 50 ccm i koje na ravnoj cesti ne može razviti brzinu veću od 50 km na sat

Na tehničkom pregledu, shodno citiranom zakonu, na snazi od 20. kolovoza 2004., od početka ove (2006.) godine mjeri se najveća brzina mopeda prilikom tehničkog pregleda, ukoliko moped raspolaže automatskim mjenjačem. Najveća brzina mopeda koji posjeduje klasični ručni ili nožni mjenjač, ne mjeri se!!!

PITANJE:
Imate li osobna iskustva ili ste pouzdano čuli o slučajevima mjerenja brzine mopeda po nalogu policije (izvan redovitih tehničkih pregleda)?
Ako je odgovor pozitivan, molim da podrobno opišete tijek zbivanja, po mogućnosti bez subjektivnih primjedbi! :glasses9:

mrcina:
imam ti ja kad sam trčao brže svi su me haltali a sad kad nemogu niš

filiplatinovicz:
 :old: :sign014: :invasion:

nego, zakaj sad ne možeš niš, prijatelju???
kaži djedici!  :glasses9:

mrcina:
pa vidio si malo više kila,godina i neaktivnosti  :old: :BangHead: :angry5:

ivanm:
haltali su ljetos od mog frenda dvojicu kolega na skuterima, zaustavili ih, rekli im da krenu za njima na tehnički, došli su tam, izmjerili brzinu 70, uzeli im tablice i rekli im da dođu sa blokadama na tehnički..
ja imam elektronsku blokadu i prekidač, ak vidim da mi murijak pokazuje lizaljku, uključit ću ju, pa nek mjeri kolko oće.. na tehničkom je izmjereno 42 km/h..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju