Općenito > Oprema

Held kvaliteta kaciga?

<< < (5/5)

3alfa3:

--- Citat: daRio - 27 Kolovoz, 2012, 12:53:48 ---Ne želim nikoga uvrijediti i reći da je Held smeće nego ću reći da je to jedna najobičnija kaciga za zadovoljiti zakon i koja će te štititi koliko toliko na brzinama u skladu sa zakonom,znači do cca 50 km/h.
Held je isti kao i IXS,vrhunski brand za moto opremu,odjevnu opremu a u segment kaciga su ušli da bi upotpunili ponudu.
Oni kacige ne razvijaju i ne rade ih,imaju kooperante koji to rade za njih i tu se ne može pričati o nikakvoj kvaliteti već o prosjeku i zadovoljavanju zakonskih normi.
O kvaliteti i nekoj sigurnosti tu baš nema punu priče,nažalost.

--- Kraj citata ---

Tak je. Od Helda imam hlace i dobre su za te novce (mislim da sam oko soma kuna dao). Kacige su tu da upotpune program, a ako imaju (a imaju) homologaciju, smiju se koristit. E sad, kako stite? Vjerojatno ko i vecina drugih u tom cjenovnom rangu, a zapravo treba gledat sto od "opreme" nude (pinlock, podbradak itd).

Za voznju brzinama koje skuteri postizu - ak su povoljne i bogato opremljene (i pasu velicinom), zasto ne?

B.E.R.O.:

--- Citat: daRio - 27 Kolovoz, 2012, 12:53:48 ---Ne želim nikoga uvrijediti i reći da je Held smeće nego ću reći da je to jedna najobičnija kaciga za zadovoljiti zakon i koja će te štititi koliko toliko na brzinama u skladu sa zakonom,znači do cca 50 km/h.
Held je isti kao i IXS,vrhunski brand za moto opremu,odjevnu opremu a u segment kaciga su ušli da bi upotpunili ponudu.
Oni kacige ne razvijaju i ne rade ih,imaju kooperante koji to rade za njih i tu se ne može pričati o nikakvoj kvaliteti već o prosjeku i zadovoljavanju zakonskih normi.
O kvaliteti i nekoj sigurnosti tu baš nema punu priče,nažalost.

--- Kraj citata ---
Covjek je sve rekao!!!!
 :headbang: :headbang:

Moj tata je jaci od tvog tate, imam tisucu i jednu kacigu kuci i roditelji su mi na Havajima....
 :drunken_smilie: ::)
Piihhh... :laughing3:

Drnda:
i na skuteru i na quadu su brzine do 130 kmh, eto za sto mi treba...

daRio:

--- Citat: Drnda-1 - 27 Kolovoz, 2012, 21:05:04 ---i na skuteru i na quadu su brzine do 130 kmh, eto za sto mi treba...

--- Kraj citata ---

Drndalo.....ovo kaj ti je igor.sb rekao za AGV na akciji u Skuter centru u Zg je prošlo vrijeme.
Imaju svega 5-10 skupih AGV kaciga preko 2000 kn jer su sada Yamah prodajni salon.
Uglavnom popusti su bili odlični i izbor također i zato je sve otišlo.
Ako netko treba ima još Dainesse opreme.

Reponja:
Samo da se ubacim na trenutak;
Nosim Held već godinu i kusur, kad bi izvlačio neki prosjek, dnevno je stavim na glavu nekih 20ak puta.
Govorim o prosjeku, radnim danom je više, vikendom manje, priroda posla. Kaciga mi je jako udobna,
skidljiva postava, kvalitetan vizir.. Način na koji je tretiram bi neki nazvali i hard-testom (kao kurvu od 5kn),
i stvarno se nemam na šta požaliti po pitanju kvalitete materijala i vožnje skuterom/tomosom.
Od kada sam kupio motor, primjetio sam da zviždi iznad 130km/h (vjerojatno je zviždala i prije, samo ja
nisam imao na čemu primjetiti). Dobar prodavač će ti dati da probaš đir prije kupnje (pusti mu osobnu/mobitel
i sl. kao osiguranje da ćeš je vratiti/platiti), pa si vidi sam..
To je moj dojam, možda sam ubo 1 od 1000, možda su ovi sa lošim iskustvima uboli 1 od 1000. Procjeni si
sam, marka nije vrh, ali za 800 kn se nađe veoma kvalitetan komad kacige.

EDIT:
Model je Held Shadow, ovakva, ali matirana crna

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju