Tehnički kutak > Tuning skutera
Dellorto 19 na serijski runner- stelanje
interceptor:
kako bi se ponašao serijski runner sa dell 19 ?
je li bi se to dalo naštimati ??
runner22:
nemas potrebe čak i na base kitu 17.5 je super a di na serijali samo ces bacat gorivo i nista više :icon_biggrin:
suman_aprilia:
--- Citat: runner22 - 14 Kolovoz, 2012, 14:16:38 ---nemas potrebe čak i na base kitu 17.5 je super a di na serijali samo ces bacat gorivo i nista više :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
potpis :icon_thumright:
dino73n:
Definitivno nepotrebno i porast ce potrosnja al da ces osjetiti napredak>hoces. Bolji odziv na gas i nesto vise snage posebno osjetno u voznji uz brijeg i sa dvojicom.
I sva ta poboljsanja ces osjetiti ne zbog tih 1,5mm vise u presjeku venturija nego zbog toga sto je 19ka gospodin karburator u poredjenju sa 17,5.
interceptor:
potrošnja me ne zanima,
imam serijski dell 17,5 sa el. cokom i cok mi je nest u kur*u (hladan teško pali, a kad se zagrije, pali doslovce ko' mina :) jer je gotovo sve novo gore složeno), tako da se bacam u potragu za novim (polovnim) karbom, po mogucnosti sa manualnim cokom jer ovo elektricno g#vn% ne zelim nikako, a 17,5 manual cok je tesko naci u odnosu na dell 19 koji se nađe po oglasniku sa manual cokom
koji bi odprilike setup (dizna,klipić...) trebao ubaciti u karb da li bilo uredu (runner je full serijala) ??
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju