Tehnički kutak > Tuning skutera

Motoforce radilica pune polutke problem dužine osovine na strani variomata

(1/4) > >>

Iwo SR Tuono:
Eo ovako

blokovi minarelli 2003
novi poliamid ležajevi
novi semerinzi
nova radilica motoforce pune polutke čelične skroz

sve sam složio osim prijenosa, naime mjerenjem sam utvrdio da je osovina na strani variomata kraća oko 1,5mm i sad imam idući problem, kad stavim kvačilo anlasera i sve složim po propisu kruna variomata na koju se stavlja blokator ne sjeda na zubce, doduše nije ni prije sjedala ali kad se malo zategne matica onda sjedne na zubce na staroj radilici, a na ovoj novoj ne.
Druga stvar je kad izbacim kvačilo anlasera i ostane samo onaj prsten ispod kalote variomata onda je sve ok, i sve sjeda na svoje mjesto.

Variomat je polini speed control

prijedlozi?

ivanm:
možda je stvar u variomatu..
tak je i kod malossija.. multivar ide bez problema gore, ali ak stavljaš MHR vario, cijeli sistem bendixa mora ić van i onda se tek da stegnuti..

Iwo SR Tuono:
ista ta radilica sa multivarom ide normalno to sam zaboravio reć

kao da sam negdje pročitao da polini vario radi probleme al nisam siguran sad da ne ubiješ

vjerovatno se ovo još nekome dogodilo, iako mi kvačilo anlasera niš ne znači al neznam kako će to utjecat na položaj remena jer variomat ide 1,5mm prema bloku

Josip:

--- Citat: Iwo SR Tuono - 31 Srpanj, 2012, 17:05:43 ---ista ta radilica sa multivarom ide normalno to sam zaboravio reć

kao da sam negdje pročitao da polini vario radi probleme al nisam siguran sad da ne ubiješ

vjerovatno se ovo još nekome dogodilo, iako mi kvačilo anlasera niš ne znači al neznam kako će to utjecat na položaj remena jer variomat ide 1,5mm prema bloku

--- Kraj citata ---

tek ce sad bit centrirano  :toothy12:

ivanm:
pa kažem sa multivarom ide gore normalno..
MHR variomat ide bez bendixa..
makni bendix i imaš samo kurblu..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju