Tehnički kutak > Tuning skutera

odokativno koja igla u phbg 19 na ovaj setap?

<< < (2/3) > >>

EmirF121:
Gainnelli i ja ću se ubaciti.  :)
Imam na istom skuteru i na skoro istom setupu (pogledajte ispod avatara) 19 PHBG BS sa diznom 85 i iglom w7 i skuter radi dobro do 1/2 gasa, preko trokira. Airbox nije prerađen pa ne znam da li je bolje da preradim airbox ili da nabavim siromašniju iglu i manju diznu? Hvala!

giannelli:
na kojom je zarezu igla? ja bi ovako na prvu rekao da je dizna prevelika. imas li manju da probas.

dino73n:

--- Citat: EmirF121 - 30 Srpanj, 2012, 18:05:19 ---Gainnelli i ja ću se ubaciti.  :)
Imam na istom skuteru i na skoro istom setupu (pogledajte ispod avatara) 19 PHBG BS sa diznom 85 i iglom w7 i skuter radi dobro do 1/2 gasa, preko trokira. Airbox nije prerađen pa ne znam da li je bolje da preradim airbox ili da nabavim siromašniju iglu i manju diznu? Hvala!

--- Kraj citata ---

Sve je to dzaba prica dok ne preradis airbox,rupa na ulazu zraka u airbox mora biti velicine karba ili veca. Zamisli karb 21mm a rupu 12mm. to ti je isto kao i da imas 12mm karb.

Pogledajte na malossi stranici upute za preradu airboxova za odredjene karbove ili jednostavno prosiri ulaz na nekih 20mm i to je tu negdje.

EmirF121:
Giannelli igla je skroz spuštena.

Dino ulaz u airbox je tačno 19mm prečnika kada se izvadi lulica označena brojem 1. Danas ću probat izvadit ovu cijev pod brojem 2 pa da vidim šta će se desiti.

cvele60:
http://www.malossistore.co.uk/Archivio/montaggio%5C7310997.pdf

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju