Tehnički kutak > Tuning 4T skutera

baotian bicilindrico 4 i 5 str video

<< < (58/64) > >>

Road runner:

--- Citat: rašo-boy - 03 Rujan, 2012, 10:41:03 ---ja sam povezo staru motorku i apn mašinu koja mi je služila samo kao getriba
i samo su se razletili oni valjčići sa lanca  :icon_thumright:
onda sam stavio remen i remenicu i onda je to bilo ok
a sa lancom ti moraju mašine bit u centru a sa remenicom ne  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

da istina pogotovo ako je klinasti one nikako nemože izletit jer sjedne u remenice

b_l_a_c_k:
Prvo da kažem projekat sa dvije mašine od kineza je pomalo i smiješan, a još smješniji su prijedlozi za remen umjesto lanca.

Lupetate za lanac a ne znate da lanac može prenositi velike snage, čak i do 1000KW. Samo je potrebno bar približno znati nosivost lanca.
Jeste imalo razmišljali da se sa remenim prenosom još dodatno opterećuju ležajevi i radilica zbog sile predzatezanja koju je potrebno ostvariti da ne dođe do proklizavanja remena. Španer bi morao biti napravljen da se može ostvariti velika sila zatezanja, a kako ju ostvariti kad su blokovi sami od sebe slabi i nakon nekog vremena bi se sve od vibracija razletilo.

To se sa lancom može bolje odraditi ali malo bolje to sve centrirati, i lanac dopušta mala ugaona odstupanja paralelnosti vratila i još je prednost što nema ni proklizavanja niti velike sile predzatezanja, tj uopšte je nema jer se španer može napraviti tako da opruga vrši dotezanje a ujedno upija i nepoželjne vibracije.

zvonkec_92:
black ako ti nades decku lanac koji tocno ogovara na zube ventilvara tamo di ide bendix ja ti dam 100€...

stunt_master:

--- Citat: zvonkec_92 - 03 Rujan, 2012, 22:07:14 ---black ako ti nades decku lanac koji tocno ogovara na zube ventilvara tamo di ide bendix ja ti dam 100€...

--- Kraj citata ---
the game starts

sad ce black proc sve zeljazarije u krajni  :laughing7:

b_l_a_c_k:

--- Citat: zvonkec_92 - 03 Rujan, 2012, 22:07:14 ---black ako ti nades decku lanac koji tocno ogovara na zube ventilvara tamo di ide bendix ja ti dam 100€...

--- Kraj citata ---

Ja koliko znam lanac ne ide na zupčanik   :toothy3:    nego bi se morao naći dobar tokar koji obradio ventilvar za koji bi se sa vanjske strane mogao fiksirati lančanik koji je izrađen od čelika.

Al sve u svemu, bolje mu je da nađe dvije 2T LC mašine i spaja ih sa strane magneta sa zupčastim remenom kao što je neko objavio video. Skupo jeste al bi bio glavni.

Edit:
Sad sam se sjetio da su zubi od nekakvog čelika, to bi se dalo skinuti i napraviti zubi za lanac. Al naći nekoga ko to zna i da nije skup.  :toothy11:
Naravno ako je vlasnik spreman odreći se alnasera.  :toothy3:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju