Tehnički kutak > Napravi sam

Piaggio mašina sa karbom na Aprilliu sr50 ditech

<< < (4/7) > >>

zekozna:
Evo i alata, pogledajte i recite da ne vrijedi 20 minuta truda.....

Grale:
Alat sam si i ja tak složil, kupil gedoru 32 za kojih 30 kn i zavaril na drsku...
Za zvono imam čvrsti ključ za skidanje sajbi,samo nabijem cijev u njega da se upre u pod da imam slobodne ruke...

Rupu za kompresor si s klipom začepil?

Nego,ovo nije serijska termogrupa :icon_scratch:
Jel to minarelli?

Marko8:
Zekozna kako si krenuo s ovim skuterima poslje Tomosa, doktorirati ćeš ih u minimalnom roku  :toothy9:

zekozna:
Grale, slikao sam oznaku na cilindru... Ima neki trokut i gore pri vrhu kao svovo V rašireno. Ne znam jel' to minareli ali sam košuljicu cilindra morao kratiti da mi polutke radilice ne zapinju. Kanali savršeno sjedaju na blokove a ne znam kako će se poklapati usis, ispuh i preljevni ali imam biax, nafrkat će se malo...
Stari klip 41 sam pobrusio da bude ravan na čelu i onda jedan dio frezerom udubio da polutka ne zapinje za njega jer obje polutke ulaze jednim djelićem u rupu kompresora cca 0,5 mm a ne želimo aluminijsku špenu u karteru... Na klipu su karike,odrezan je na mjeru,preko njega ide klingeritna brtva i željezna pločica. Klip je kao što se vidi, kroz blok učvršćen sa jednim vijkom da se ne okreće... Dobio sam savjet da samo poklopac stavim ali onda se povećava volumen kartera a to,nadam se da znate,cvaji nikako ne odgovara... Čak sam razmišljao da mu i na tu rupu opalim još jedan karb ali to bi bio setup za neki kit a ne za serijalu... Tko zna, možda nekada i taj projekt dođe na red...
@Marko, dobrodošao! Sad ćeš moći ovdje vidjeti sve što se radi na fenu,tamo je tema samo prividno dovršena a ovdje zapravo tek počinje... Kad složim morini mašinu,ona ide na skuter a hyper2 se kompletna rastavlja i mijenja se sve što bude trebalo,ide se u krajnosti koje serijala može podnijeti,... Malo samo dok pohvatam te variomate,remenje, rolice i opruge, i kinezi će na talijanskim mašinama letiti Požegom.

Marko8:
E to sam čekao i ništa manje ne očekujem od tebe, dosta mi je krš restauracija i frajera koji hoće napraviti da im 50ccm cvajo ide 120 na sat s ulaganjem od 50kn

Morati ću ja to uskoro doći obići, samo da zatopli ili makar kiša prestane  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju