Općenito > Maxiskuteri
Nexus 500 gramatura rolnica?
3alfa3:
Ove razlike u gramazi izmedju 6 i 8 rolica koje spominjete sugeriraju da variomati imaju istu geometriju, a samo da je broj rolica razlicit, jer ukupna tezina je ista.
Znam da taj podatak nista ne znaci kao ni to da su variomati mozda potpuno razliciti, ali eto - primjetio sam ;D
StudioIT:
--- Citat: 3alfa3 - 11 Srpanj, 2012, 16:32:43 ---Ove razlike u gramazi izmedju 6 i 8 rolica koje spominjete sugeriraju da variomati imaju istu geometriju, a samo da je broj rolica razlicit, jer ukupna tezina je ista.
Znam da taj podatak nista ne znaci kao ni to da su variomati mozda potpuno razliciti, ali eto - primjetio sam ;D
--- Kraj citata ---
Točno, ali sa 6 rolica bolje ide iz nekog razloga, nekako ima jači šus. Iako sam ja umjesto originalnog sa 6 stavio Malossio Multivar sa 8 rolica jer nije bilo više starih Multivara ali razlika je svejedno brrr.
3alfa3:
--- Citat: StudioIT - 11 Srpanj, 2012, 17:39:35 ---Točno, ali sa 6 rolica bolje ide iz nekog razloga
--- Kraj citata ---
Onda ipak ima razlike u geometriji variomata, a ne samo broju rolica
ivanm:
šta znači ide bolje?
ima veću krajnju ili bolje drži okretaje sa manje oscilacija?
jer treću funkciju nema..
StudioIT:
--- Citat: ivanm - 11 Srpanj, 2012, 17:59:46 ---šta znači ide bolje?
ima veću krajnju ili bolje drži okretaje sa manje oscilacija?
jer treću funkciju nema..
--- Kraj citata ---
Sa 6 rolica se brže dignu okretaji nego s 8 što još više dođe do izražaja s 24grama ali dođe brže do blokade. Možda veća pojedinačna težina manjih rolica ima nekog utjecaja (iako je ukupna težina ista). Sa 8 rolica je nekako fluidniji kroz cijeli spektar okretaja ali ima nešto slabiji odziv na gas. Govorim o originalu.
Multivar s 8 rolica ima bolje početno ubrzanje, međuubrzanje (recimo idem na 5000-6000 okretaja pa dam gas) je isto bolje od originala ali krajnja mi je slabija nego sa original 6 rolica što je razumljivo prije dođe u okretaje pa i u blokadu. Da dignem blokadu na 9000 okretaja vjerujem da bi i krajnja bila veća.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju