Tehnički kutak > Tuning skutera
što je ovo??
3alfa3:
--- Citat: majic13 - 15 Svibanj, 2008, 12:35:28 ---ak ja odrežem tu cijev, nemogu proć na tehničkom??
--- Kraj citata ---
Mozes, jer se eko test za 2T motore ne radi.
Samo platis eko-pristojbu od nekih 40-50 kuna i to je to (placas je imao ti katalizator ili ne).
majic_sk:
--- Citat: 3alfa3 - 15 Svibanj, 2008, 12:42:12 ---
--- Citat: majic13 - 15 Svibanj, 2008, 12:35:28 ---ak ja odrežem tu cijev, nemogu proć na tehničkom??
--- Kraj citata ---
Samo platis eko-pristojbu od nekih 40-50 kuna i to je to (placas je imao ti katalizator ili ne).
--- Kraj citata ---
lol...kog su vraga onda stavljali tu cijevčicu ako netrebaš ići na eko-test...
sve me ovo zanima jer si namjeravam kupit novi spuh i sam si ga stavit, pa me zanimalo šta ću sa ovom cjevčicom...
znači to mi opće netreba tj. kad budem mijenjao spuh, samo ću ga normalno zamjenit, a za ovu cjevčicu netrebam pronalazit neka alternativna rješenja?? ;D
Rossi:
--- Citat: majic13 - 15 Svibanj, 2008, 12:45:56 ---
--- Citat: 3alfa3 - 15 Svibanj, 2008, 12:42:12 ---
--- Kraj citata ---
--- Kraj citata ---
lol...kog su vraga onda stavljali tu cijevčicu ako netrebaš ići na eko-test...
sve me ovo zanima jer si namjeravam kupit novi spuh i sam si ga stavit, pa me zanimalo šta ću sa ovom cjevčicom...
znači to mi opće netreba tj. kad budem mijenjao spuh, samo ću ga normalno zamjenit, a za ovu cjevčicu netrebam pronalazit neka alternativna rješenja?? ;D
--- Kraj citata ---
da upravo tako....
majic_sk:
ok...puno hvala svima na pomoći!! :icon_thumright:
može lock!
gozz:
Samo da nadodam, nejde u blok niti iz bloka, bego iz auspuha u airbox, tj ponovno na usis.
Ustanovilo se da ako dio izgorenih plinova vratiš na usisni krug, performanse će malo oslabjeti, ali će konačan ispuh biti puno čišći, to jest s puno manje dušikovih spojeva NOx.
Taj sistem imaju svi automobili unazad 15 ak godina, i sustav se zove EGR sistem (Exaust Gas Recirculation) (recirkulacija ispušnih plinova) ili kako Ameri sve pojednostavnjuju, pa to zovu jednostavno Pollution System...
Ona kutijica koja se nalazi između auspuha i airboxa je vakuum ventil (jedrosmjerni) koji diktira propuštanje plinova u ovisnosti o pritisku na gas i/ili broju okretaja motora...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju