Tehnički kutak > Tuning skutera
što je ovo??
Benjamin:
da pbavezno..to sam ti ja napisao gore vec..odfleksaj tu cvijevcicu sto blize grani i onda rupu zavaris...
Kad se tja povrat plinova odspoji na 2t agregatu nema nikakve razlike..nema 2t kompjutor koji mjeri neki protok i tak...
majic_sk:
aha...ok...onda ću samo zavarit tu rupu na spuhu...
a s čim i kako da zatvorim rupu na onoj kutijici??
Benjamin:
tam netreba zatvarat
ivanm:
dokazano je da upuhivanje svježeg zraka kroz točno baždareni nepovratni ventil iz dekla može poboljšati izgaranje plinova u auspuhu..
poznato je da na 2t motorima gorivo ne izgara potpuno, odnosno veliki dio smjese završi na cesti..
dakle, zrak iz dekla ide kroz cijevi i veltil preko malog filtera u ispušnu granu, tamo se miješa sa napola sagorjelim plinovima i pospješuje rad katalizatora..
bez toga katalizator bi brzo izgorio, zato je to tak..
uglavnom micanjem toga ništa se ne dobiva osim ako staviš auspuh bez katalizatora onda makneš i to..
ostavi cijev jer ona blokira da neko smeće ne upadne u dekl, ili zatvorit rupu na bloku s nekim čepom..
ja sam imao pluteni čep..
3alfa3:
--- Citat: gozz - 15 Svibanj, 2008, 19:47:11 ---Ok, ok, greška u komunikaciji... 3alfa3 :icon_biggrin:
Nije paradajz, nego rajčica...
Nije šija, nego vrat...
Di na 2t mašinama ide smjesa nakon airboxa???
Ispod klipa u blok... Isti vrag...
Stavio ti to u airbox ili blok...
--- Kraj citata ---
Jebagapatak...
Ne ide u karter nego prijenos. Skines dekl, pogledas gore desno iznad variomata i vidis cijev u rupi koja vodi zrak prema spuhu.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju