Tehnički kutak > Garaža

'07 Aprilia SR 70R (Jorge Lorenzo #48 Replica)

<< < (21/141) > >>

Marekk:

--- Citat: danc00 - 29 Srpanj, 2012, 22:05:55 ---
--- Citat: Marekk - 29 Srpanj, 2012, 21:09:38 ---
--- Citat: igor.sb - 29 Srpanj, 2012, 21:04:57 ---znaci da sad s molasom imam manju krajnju nego s metzelerom iako u obe 130/60 13 metzeler je najsira i najvislja guma u 130 dimenziji koju sam dosada vidio

--- Kraj citata ---

:icon_thumright: :icon_thumright:

tak je i meni na autu, imam 225/40-18, i ta 595-SS je za 1cm šira od ostalih 225/40 guma. odtsupaju kalupi.

--- Kraj citata ---

Isuse Bože, kolko si spil nohe kad si ovo gore pisal? Čak si i neku teoriju razvil koja nema blage veze...
Da nisi ti imal prije nick Benjamin Hawk :icon_scratch: jer pišeš slične stvari ko on  ;D

Haha, ići brže u krajnjoj sa širim gumama...haha

--- Kraj citata ---

frende opće ne kužiš.
Ak je guma šira a visina/postotak ostaje isti, onda ti je kotač i širi i viši  :headbang:
A ovo gore za auto sam napisal jer je meni tak slučaj s tim gumama kak i kolegi igoru s njegvim gumama, nazivno su iste dimentije jedna  idruga 130/60-13 ali nisu iste, odtsupaju, pa s večim kotačem je i veča krajnja.
U krajnjoj se neide brže s širim gumama (veče je trenje radi veče dodirne površine) ali se ide brže radi večeg opsega kotača koji u jednom okretaju pređe veči put.

Si si razmislil malo?  :icon_biggrin:
ili nikada nisi to sporobaval i nemreš skužiti :icon_scratch:
vjerojatno nebi veroval kad bi ti rekel da su na autu 15" i 18" u milimetar isti kaj se opsega kotača tiče, tj, i promjera također  :notworthy:

giannelli:
sirina gume i nema toliko veze kao na autu, na autu guma dodiruje tlo cijelom povrsinom i sira guma puno vise utjece na brzinu jer je trenje vece.

danc00:
Pa koji ti dio ne razmeš.... :dontknow:

Guma ima 3 mjere, i ako je visina gume 60, onda je visina 60 i ne mjenja se sa širinom...onda i dalje ostaje 60 i opseg je isti samo se širina mjenja...pa koji ti je Bog kakve to formule pišeš di nemaju veze sa ičim :dontknow:

Al ok, ak ti misliš da je tak, ok!

Evo samo primjer, ti hoćeš reči da je guma 140/60-13 viša od gume 110/60-13, makar na obe lijepo piše koliko iznosi visina...

I da dobro si rekel, prije bi išel sporije zbog trenja i samog otpora zraka, pošto je guma šira...a za ovo nemam zbilja komentara!

Grale:
pa nek prouče oni koji ne kuze
 www.gume.com.hr/Naziv_guma.html
guma je šira,ali omjer ostaje isti,te je samim tim i viša

giannelli:
donco, nisi u pravu. 130 je sirina guma u milimetrima, 60 je postotak sirine, znaci ako je 100% sirine 130mm, visina je 60% od tih 130mm. i 13 je felga.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju