Tehnički kutak > Injection

Pad obrtaja

<< < (3/5) > >>

mato_sb:
...evo ga nakon sto sam dosao sa posla odmah sam se bacio na posao, ispostavlja se da je bijela centralna dotrajala....  ....ajd neka mi samo netko pojasni tvrdje federe kvacila o njihovu ulogu tj. omjere  centralna-valjcici- federi kvacila.... Sta uvjetuju itd....

...ako ste me razumjeli... :icon_scratch:

" Stavljanjem tvrdje centralne opruge dobijas efekat kao da si stavio lakse rolnice. Opruga i rolnice cine jedan komplet koji diktira kako ce se motor ponasati pri ubrzanju. Obicno vremenom oslabi centralna opruga pa se stave lakse rolnice ili se promeni centralna opruga i stavi jaca. Sto se tice opruga kvacila, stavljanjem tvrdjih postizes to da motor krece na vecem broju obrtaja i tada ima vecu snagu jer se masina vise zavrtela i trebalo bi da brze startujes iz mesta. Medjutim tu igra i ulogu sama konstrukcija kvacila pa se u te svrhe kupuju specijalna

modifikovana kvacila" »»»»»»»»» ovaj citat je tocan ili????

Lenko:
Iskustvo govori, da na tvrdu centralnu idu teže rolnice. I obrnuto, na mekanu centralnu, lakše rolnice.

Grale:
više manje točno...tvrda centralna teže role i obrnuto...makar na serijali nema potrebe mjenjat serijski...opruge kvacila,što su tvrđe,to kasnije kvacilo odvaja(na višim okretajima),tak da ti skuter odma kreće u rezonanciji...ja ti preporučam ili serijske federe ili najmekse iz nekog sport paketa,da ne kuris kvacilo previše

mato_sb:
...hmmmm znam svi kazu da serial DiTech ide najbolje takav kakav je.... ali eto kad sam poceo jesti g#vn% moram ga pojesti do kraja ili cu povratiti prije reda  :-X   
...sve u svemu mislim da bi nova centrala trebala svakako i mozda remen ( mada je ovaj kevlar 180 sirine trenutno no kao da je duzi za nekih 2cm ???) sve u svemu kupio bih nove stvari tako da...

...pitanje glasi sta bi sjelo na ovaj setup:
multivar (5.5 ili 6.25 ili 7.0 roline)
LV zx
bgm kvacilo sa plavim/crvenim oprugama

( trenutno sa kevlarom i serial centralnim te crvenim oprugama kvacila, 7.0 rolinama ide ok, povuce super, upadne u rupu odmah u startu na cca 1.5 sek i brije do 85 tj max na ravnici 95kmh po ćuki) realne 85kmh....

ajmo savjet za kupnju koje centralne i remena... i tezih rolina recimo 7.5 kao sto serijske i budu....

Grale:
remen uzmi serijski ili dayco
centralni serijski
rolice oko 7 g
ja imam 6,7-8 i malo mi prevrtava na startu,drugi tjedan budem stavil 7 g,pa bi trebalo bit ok
federe na kuplung stavi najmekse,nznm koje su to boje kod bgma...
dal si stavljal kakve podloske na bolcnu,posto je kraća 2 mm od serijske?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju