Tehnički kutak > Injection
Ditek se gasi. Zašto ?
Lenko:
Mislim da sam prilikom čišćenja kompresora, iskrivio metalni krug u komori, i od stavljanja (predihtovao sam crvenim hermetikom) početni pritisak je oko 2 bara. Uz turiranje, dođe do 6, što je nedovoljno. Često čujem i pumpu da zuji, iako je motor upaljen...
alfa75:
--- Citat: zeljko_sr - 01 Listopad, 2012, 00:37:27 ---pusta ti kompresor okolo njega predihtaj ga ili nadi novu gumicu tanju ako je predebela mozda ili mozda gumica na plavom propusta jedna probaj upalit skuter i ugasit kad digne pritisak pa probaj s crjevom ljevo desno mozda ono pusta ili probaj bez separatora nego direkt od kompresora u glavu pa vidi onda
--- Kraj citata ---
ispričavam se na :sign018: željko pobriši poruke inbox ti je pun :icon_thumright:
Tadr3:
niti jedan ditech nevoli radit pod lerom
pazi kakvo ulje stavljas, i kakva ti je to svijecica? nista ispod ZMR7AP
ako je to suz morini masina onda ti je obicna CPR8E (koju ne preporucam ako imas dosta km na ditechu, jer ce ti rikavat stalno), platinum ZMR7AP ili denso iridiumka IU24...
milim da tebe svakako zajebava kompresor ili mozda cak semerinzi
Lenko:
Konačno, posle 4 meseca cinculiranja, Ditek je odvežen kod majstor Krleta, iskusnog majstora...malo teže je upalio, ali je prešao tih 1,5 km do njega...dan, dva smo se zezali, misleći da je kompresor (koji nije prelazio 6 bara), pa zezanje oko lera (odšrafljivanje i zašrafljivanje), dok na kraju nije skinuo agregat i otvorio cilindar. Imali smo šta da vidimo, ono od čega sam "bežao": zalepila karika ! Pored karika, otišao i klip i cilindar ! Možda se cilindar i da obraditi, ali klip i karike nove ! Analizom, došli smo do zaključka, da sam ja glavni krivac, i da je lepljenje bilo neizbežno ! Zašto ? Prvo, nisam uopšte razradio termo grupu, nego sam odmah po gasu ! Drugo, nikad ga nisam zagrevao pred vožnju, nego upali i odmah gas do daske ! Tako da je ovo rezultat :
Lepo se vidi kako je zalepila ! I kako klip izgleda:
I to samo posle 1500 pređenih km...Nastavak, kad se nabave delovi...
Grale:
To je meteor klip?
Trebo si ga razradit barem jedan tank goriva
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju