Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Moj JETFORCE project...

<< < (92/96) > >>

pitaNS:
hehhe hvala na pohvalama...i ja sam napokon zadovoljan kako ide!  :icon_biggrin:  Ipak je to Malossi Sport i ne može se očekivati ni trunku više izvučene snage iz njega...

Stage6 pro auspuh je po kvalitetu dosta loše izrađen,verovatno tanak lim, ali izvrsno radi! U rezonanci je doooosta jači od RS-a..i radi na dosta širokom spektru obtaja počevši od 9000-10.500 ropm...širina powerbanda je za svaku pohvalu...

Dok nisam dirao paljenje bio je totalno mrtav ispod 9000 rpm sa Pro auspuhom, međutim sad otkad sam pomerio paljenje može se voziti i ispod 9000 bez ikakvih problema!

pitaNS:
Malossi Sport posle pređenih 10.000  km-a...

Reših da ga otvorim da vidim u kakvom su stanju karike,klip i cilindar...Zadnje otvaranje je bilo posle turpijanja kod Maria pre nekih 8.000 km-a!
Blok na operacijski sto:

squish izmeren 1,1mm

evo kako izgledaju čelo,klip i cilindar! Cilindar i klip nemaju niti jedan jedini ris a scooter uopšte nisam štedeo tokom vožnje već sam ga često pržio po gasu..Ali svako prvo paljenje je bilo obavezno zagrevanje bar 2 min i onda laganini gas dok se ne ugreje kroz vožnju! ! !
Na ovom cilindru su bila 3 auspuha: Leovince ZX pa Tecnigas RS pa Stage6 pro.
Ulje sam u 90% slučajeva koristio polusintetiku i to Valvoline...

Klip: vidi se da je duvao malo pored karika a nije ni čudo kad gornja karika ima zazor od preko 1,1mm a donja oko 0,8mm...zrele za zamenu uveliko! Nije ni čudo što je malko slabije išao kad se ugreje...

Serijska radilica u vrlo dobrom stanju, nema lufta ni malo...serijski igličasti isto u dobrom stanju mada ću njega menjati predostrožnosti radi...
Ostaje mi da premerim koliko je cilindar potrošen i klip pa da odlučim da li treba kupovati specijalu klip i bušiti cilindar na tu meru ili će možda biti dovoljno i samo karike zameniti?!?!

Uglavnom kvalitet ovog cilindra je neosporan! Ja sam ubeđen da ovaj cilindar uz pravilno održavanje može da pređe i do 50.000 km-a..   :notworthy: :notworthy:

SlowRider:
Bome lijepo si potrosio karike, kod mene je zazor bio 0.5mm nakon 16000km.

pitaNS:
pošto panduri zezaju za tablicu ispod dupeta rešio sam da napravim držač tablice ali potpuno diskretni...Vozio sam jedno vreme sa zadnjim blatobranom i ja to jednostavno ne mogu....Svaki put kad pogledam taj debeli blatobran smuči mi se...    :trespaf:

Evo kako sam to izveo...

Ja zadovoljan kako je ispalo!   :navijac:

IceMan:
lijep i uredan...svaka čast  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju