Tehnički kutak > Tuning skutera

DIY - Senzor Temperature

<< < (22/37) > >>

gozz:

--- Citat: Jandro - 18 Svibanj, 2008, 12:07:24 ---
to je lcd jel??? kolika je njegova velićina???

--- Kraj citata ---

Pa cca 6 puta 8 cm cijeli sklop, a digitalne znamenke su ko na satu... 1 cm puta 2 cm...

SlowRider:
Da komentiram uredjaj za mjerenje temperature.

Slozio sam to na skuter i mogu reci da sam jako zadovoljan. Sklop uredno radi i temp. je uvijek izmedju 75 i 87 po ledicama, po mojoj procjeni ne prelazi 80 jer se nekada zna ugasiti ledica od 75° pogotovo kada puse vjetar ili vozim sa manjim brojem okretaja. Jednom sam uspio upaliti ledicu od 87° kada sam isao polako sa vecim brojem okretaja u brdo nakon malo duze voznje, ali to se brzo ugasilo kada sam ubrzao.

Moram priznati da sam se malo namucio i "malo" nazivcirao oko montaze jer sam isao tezim putem. Nisam stavljao ledice na plocicu nego svaku posebno spajao ugradjenu u plastici....

Ovo je ta plocica na koju postavljamo elemente, nema ih puno i jednostavno je za ugraditi;

ovako nekako izgleda to sve slozeno :laughing7::

evo kako sam preradio senzor, izvadio sam orginalni termoprekidac koji se pali na 115° i onda je ostala cahura. Senzor je taman stao unutra i prvo sam stavio termo paste pa postavio senzor i na kraju to sve zalio sa tekucim metalom.

ugradjen senzor, kasnije je jos dodatno izoliran da ne bi pukao kabel koji je jos pricvrscen da ne visi:

Budem jos slikao kako je to na skuteru dok je zagrijan i moram uslikati plocicu za ledice...

Ostale su mi jos 3 plocice...

....evo jos par slikica:

i obje plocice, ja koristim 7 ledica, samo se skrati plocica...

speed:
svaka cast kolega,znam kolko je to pipljiv posao :toothy3:

SlowRider:
Imam par videa, ali sam snimao i ubrzanja pa smatram da to nije primjereno za javno pokazivanje da ne bi bilo  :zmaj: a nemam volje isjecke vaditi jer me nesto zezaju codec-i... budem ubrzo.

Inace nije tesko, samo malo zezaju ove tanke zice, ali sa plocicom za ledice koju nisam koristio mnogo je lakse.

speed:

--- Citat: SlowRider - 19 Svibanj, 2008, 21:06:11 ---Imam par videa, ali sam snimao i ubrzanja pa smatram da to nije primjereno za javno pokazivanje da ne bi bilo  :zmaj: a nemam volje isjecke vaditi jer me nesto zezaju codec-i... budem ubrzo.

Inace nije tesko, samo malo zezaju ove tanke zice, ali sa plocicom za ledice koju nisam koristio mnogo je lakse.

--- Kraj citata ---

pa mogu se zicice utopiti u plastiku da je cvrsce :toothy3:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju