Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: što kad vas zaustavi policija  (Posjeta: 23690 )

0 Članova i 8 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline irud_os

• Tržnica : (+2)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: osijek
  • Moj Skuter: silverstone devi 50
što kad vas zaustavi policija
« : 04 Lipanj, 2012, 23:01:40 »
evo ovako odlucio sam otvorit ovu temu da bude sve na jednom mjestu
znaci sto policajac po zakonu smije raditi i sto nesmije a cesto rade
naime prije tjedan-2 sam imao jako neugodno iskustvo sa policijom i nakon sto sam napisao na forum shvatio sam da pola stvari sto su radili nisu zapravo smjeli
znaci evo par pitanja pa mi mozete odgovorit, ne samo meni vec svakome koga zanima moze postaviti pitanje
1.dali se kazna/nalog mora potpisati i koje su posljedice ako se potpise/nepotpise
2.dali policajac moze traziti da otvarate kadu/gepek skutera (ovo mislim da se ne izvlace da date prometnu koju svi drze unutra)
3.dali policajac smije ista dirati na motoru, i dali je osposobljen da pregledava vozilo/skuter u stanici za teh pregled
4.dali je policajac obavezan vam reci br znacke u slucaju da je vi zatrazite i sto napraviti ako odbije
5.sto napraiti ako policajac napravi ili hoce napravit nesto to po zakonu nesmije
6.dali je po zakonu određeno kakvu blokadu skuter mora imati i dali igdje pise da to nesmije biti blokada na prekidac
ovu temu sam napravio iskljucivo za ljude koji nazalost nepoznaju zakon (ukljucujuci i mene) da se znaju snaci u određenoj situaciji
kao vozaci skutera ste vecinom u jos goroj situaciji posto ste maltene uvijek sami i nemate svjedoka u slucaju da policajac prekrsi zakon
unaprijed se zahvaljujem svim i samo da napomenem
MOLIO BI SVE KOJI NISU STO POSTO SIGURNI U NESTO DA NEPISU NEISPRAVNE INFORMACIJE

Offline Nix666

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP50
  • MojSetup: Red Sponge, dizna 64, Polini high speed, 5.25g utezi
  • MojSpuh: Gianelli Rekord
Odg: što kad vas zaustavi policija
« Odgovori #1 : 04 Lipanj, 2012, 23:33:52 »
netko će već napisati što smije ili ne, ali daj razmisli, tko bude u pravu na sudu ti ili on... a ako mu se već ideš suprotstavljat budi spreman na sve, od toga da te odvede do stanicu do toga da ti natovari svakakva sranja u kaznu....tak da bolje budi čist i ispravan u prometu nego da se ideš s rogatim bosti

Offline irud_os

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #2 : 04 Lipanj, 2012, 23:38:00 »
nije da zelim ikome terat neki inat ili se svađat
ali zasto bi itko dopustio da mu policajac radi nesto sto mu zakon kojeg provodi i kojeg se mora drzat ne dozvoljava
ja sam za da netko ko napravi prekrsaj treba odgovarati za njega ali to također ukljucuje i policiju
« Zadnja izmjena: 04 Lipanj, 2012, 23:39:41 irud_os »

Offline Josip-zg

• Tržnica : (+12)
  • forumski biciklist
  • ...Jak si ko Bik,mogel bi jebat kravu..:D :D
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb-Sesvete
  • Moj Skuter: Baotian 9 :D
« Odgovori #3 : 04 Lipanj, 2012, 23:48:14 »
2.dali policajac moze traziti da otvarate kadu/gepek skutera (ovo mislim da se ne izvlace da date prometnu koju svi drze unutra)

mislim da ne,za auto se nesmije,tako i za auto ak oce pregledat gepek,kazes mu da stane sa strane dok ti ne izvadis prvu pomoc,prsluk..i kaj vec treba..jer inace imaju fore da oni traze do po bunkeru,il da naprave pretres,to cesce civilka kad si im sumnjiv,to ti je ko pretres..a on nema nalog za to :PPPP
:hbusa: :biker2: :mofa: :biker: :skuter:

...Na semaforu vuna, novi Pežo skuter dosta joj je pomogao dijetalni puter,moćno se naguzila, pa joj viri tanga.....

Offline kiki994

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Z A G R E B
  • Moj Skuter: Aprilia sr 150
  • Moja Kaciga: a kako te vi?
  • MojSetup: 25cm
  • MojSpuh: auspuh nemam jer mi netre
« Odgovori #4 : 05 Lipanj, 2012, 00:06:02 »

zasto bi uopce stao onoj oktaviji sugavoj,samo gas nek me lovi,a ulovit me nece nikad :D druga stvar je kad ti dode buco debeli na BMW.u onda si na**ebo  :toothy9:
Oko 115 na ravnom. aprilia 50 ditech.sve original.

Offline danyq7

• Tržnica : (+7)
  • forumski skuteraš
  • Banned!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: ◘Minarelli◘
  • Moja Kaciga: Uvex
« Odgovori #5 : 05 Lipanj, 2012, 00:09:22 »
Policajac može sve...to je sve mafija lopovska. Kad su frenda zaustavili i izudarali ga pendrekom te otpeljali u policijsku stanicu. Pozvali su mu starog jer nije bio punoljetan i odveli ga u jednu sobu i otvoreno mu rekli da ak će tužit nekog od njih da će imat velikih sranja.

Tako da ja u najvećoj mogućoj mjeri izbjegavam policiju...makar ima i nešto malo poštenih ljudi koji rade u policiji, ali na koga ćeš naletit nikad ne znaš...

Offline banderovo

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: rijeka
  • Moj Skuter: piaggio zip
  • Moja Kaciga: integralna
  • MojSetup: nope
  • MojSpuh: kupujem
« Odgovori #6 : 05 Lipanj, 2012, 00:45:56 »
1.dali se kazna/nalog mora potpisati i koje su posljedice ako se potpise/nepotpise
možeš, posljedice su razne. ukoliko potpises si priznao . pa ti važi
interventni da ukoliko mu ti pokazujes. inace ne. mozda krim policija . cipelići nikako. smiju vas samo legitimirat
3.dali policajac smije ista dirati na motoru, i dali je osposobljen da pregledava vozilo/skuter u stanici za teh pregled
ne, sta razbije to i plaća-cim to kazes se makne
4.dali je policajac obavezan vam reci br znacke u slucaju da je vi zatrazite i sto napraviti ako odbije
volio bi-zajebi te finska svedska fore
5.sto napraiti ako policajac napravi ili hoce napravit nesto to po zakonu nesmije
sve sta mozes
6.dali je po zakonu određeno kakvu blokadu skuter mora imati i dali igdje pise da to nesmije biti blokada na prekidac
to ti brate neam pojma
ako imate sta pametno prodat za zipa slobodno se javite

Offline zwer_1982

• forumski pješak
  • *
  • Mjesto: Karlovac
  • Moj Skuter: Runner 50, Aprilia p
  • Moja Kaciga: Nolan
« Odgovori #7 : 05 Lipanj, 2012, 08:45:23 »

-Ne moraš potpisat nalog. Poptisal ne potpisal tak svejedno. Nema pravnih posljedica...
- može...
 - Ne smije ništa fizički dirat i tražit što nije vidljivo.
 - Uvijek. Možeš nazvat 92 i reć da te zaustavila osoba koja se predstavila kao policajac al de se neželi legitimirat i da sumnjaš da je policajac, ili još bolje nazvat njihovu internu kontrolu. Ukoliko ti piše prekršajni nalog obavezan je ispunit broj značke i potpisat se.
-Ako slutiš da bi mogao napravit neštoo tako uzmeš mobitel i snimaš sve...
-Nije, al sad ako staviš prekidač na kontrolnu tablu jbg onda. Prekidač se nesmije vidit iz vana i bit lako dohvatljiv......
Prodajel gileru runner vx 125, 2004god 1000 eur

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #8 : 05 Lipanj, 2012, 10:12:44 »
možeš, posljedice su razne. ukoliko potpises si priznao . pa ti važi

Nije istina. Potpisom si samo potvrdio da ti je urucena kazna i onda na to imas mogucnost zalbe. Ukoliko nepotpises, policajac ti ju nije duzan urucit, a onda ti samo doma dodje pravovaljano rjesenje i uplatnica.

Uvijek potpisat i preuzet pa dalje ili platit ili se zalit

Offline vale_vx

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rab
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 300 I.E.
« Odgovori #9 : 12 Lipanj, 2012, 15:18:36 »
malo kasnim s odgovorom, ali u slučaju da mislite da policajci s vama postupaju protuzakonito, nazovite na licu mjesta broj 01/612-2982
to je unutarnja kontrola, njima ispričajte sve što se događa zajedno s brojem značke policajca(koji je dužan dati) pa nek oni dalje rješavaju.

inače, iz jednog mog iskustva, čim sam takvim policajcima spomenuo unutarnju kontrolu i izvadio mobitel vratili su mi papire u roku odmah i rekli da je sve uredu te da sam slobodan
rab

Offline irud_os

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #10 : 12 Lipanj, 2012, 15:40:59 »
malo kasnim s odgovorom, ali u slučaju da mislite da policajci s vama postupaju protuzakonito, nazovite na licu mjesta broj 01/612-2982
to je unutarnja kontrola, njima ispričajte sve što se događa zajedno s brojem značke policajca(koji je dužan dati) pa nek oni dalje rješavaju.

inače, iz jednog mog iskustva, čim sam takvim policajcima spomenuo unutarnju kontrolu i izvadio mobitel vratili su mi papire u roku odmah i rekli da je sve uredu te da sam slobodan
hvala na savjetu
uopce nisam znao da tako sta postoji

Offline konig

• forumski biciklist
  • Mjesto: Pula
  • Moj Skuter: Aprilia SR 172
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSpuh: od SP-a
« Odgovori #11 : 14 Lipanj, 2012, 00:56:45 »
Nije istina. Potpisom si samo potvrdio da ti je urucena kazna i onda na to imas mogucnost zalbe. Ukoliko nepotpises, policajac ti ju nije duzan urucit, a onda ti samo doma dodje pravovaljano rjesenje i uplatnica.

Uvijek potpisat i preuzet pa dalje ili platit ili se zalit

da alfa,al opet,logički gledano,ako potpišeš znači da se slažeš sa time da si počinio prekršaj,pa tko bi normalan potpisao ako nije kriv za to što mu je uručena kazna??znači ako ne potpišeš,misliš da nisi bio u prekšaju,i veća je šansa da će žalba imati pozitivan učinak

Ne vozi brže nego što tvoji anđeli čuvari mogu letjeti !

Offline Maestral

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Zgrb
  • Moj Skuter: Beverly 200
  • Moja Kaciga: ...je lijepa
  • MojSetup: ...skuter na cesti, ja na skuteru..
  • MojSpuh: ...izvodi ispusne plinove
« Odgovori #12 : 14 Lipanj, 2012, 09:34:56 »
da alfa,al opet,logički gledano,ako potpišeš znači da se slažeš sa time da si počinio prekršaj,pa tko bi normalan potpisao ako nije kriv za to što mu je uručena kazna??znači ako ne potpišeš,misliš da nisi bio u prekšaju,i veća je šansa da će žalba imati pozitivan učinak

Nisi potpisao da si kriv nego da si preuzeo zapisnik.

Inace, jako su rijetki slucajevi da murijaci zajebavaju nekoga tko ima uredne papire, tehnicki ispravno vozilo i normalno poprica s murijacima.

Tehnicki spravan motor i pridrzavanje propisa su savrsen nacin da se sjebe murija...ako je nekome jako stalo da to napravi pa svakako preporucam taj nacin a ne kopanje po rupama u zakonu, prijetnje unutarnjom kontrolom i bjezanje. :)

Offline konig

• forumski biciklist
  • Mjesto: Pula
  • Moj Skuter: Aprilia SR 172
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSpuh: od SP-a
« Odgovori #13 : 14 Lipanj, 2012, 15:12:24 »

Inace, jako su rijetki slucajevi da murijaci zajebavaju nekoga tko ima uredne papire, tehnicki ispravno vozilo i normalno poprica s murijacima.

Tehnicki spravan motor i pridrzavanje propisa su savrsen nacin da se sjebe murija...ako je nekome jako stalo da to napravi pa svakako preporucam taj nacin a ne kopanje po rupama u zakonu, prijetnje unutarnjom kontrolom i bjezanje. :)

nisma to ni rekao,nego ako si već potpisao da si preuzeo zapisnik,samim time znači i da se slažeš sa time što je napisano u njemu  :dontknow:
Ne vozi brže nego što tvoji anđeli čuvari mogu letjeti !

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #14 : 14 Lipanj, 2012, 15:15:01 »

:icon_thumright:
jako su rijetki slučajevi da je policajac išel nekog maltretirat iz čistog mira...ma nebi reko uopće da je i bilo takvih slučajeva...
mene su znali pustit jer mi je prometna znala ostat doma,par puta samo vozačku pogledali i pustili me,niti sam puhal niti ništ...
to su sve zabrijavanja sa pretjeranom upotrebom sile...ako na meni nisu par puta upotrijebili silu,kad sam ju zaslužil :icon_biggrin: , onda sumnjam da su na nekom drugom koji njim nije rekel ni a...
a druga je stvar dok neki balonja na skuteru,bez vozačke,tablice,osiguranja itd. se vozika po cesti bez kacige,pa dok ga murja zaustavi,balonja se počne bahatit i prijetit sa svojim čaletom ili stricom,pa normalno ko nebi popizdil na tak nekaj,pa ga samo privedu i pozovu starce,a normalno "jadni" starci vjeruju svojem miljeniku uvijek,pa policajac ispada kriv
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #15 : 14 Lipanj, 2012, 15:27:05 »
:icon_thumright:
jako su rijetki slučajevi da je policajac išel nekog maltretirat iz čistog mira...ma nebi reko uopće da je i bilo takvih slučajeva...

Obicno ih branim u ovakvim temama, al dozivio sam i suprotno. Srecom, omjer je 1 prema 100.
Lik me zajebavao (nakon sto niej nasao nista za sto me moze kaznit) zbog toga sto nemam prvu pomoc. btw, ona u HR niej obavezna za motocikle pa sam trazio da me kazni bas po tom clanku.  :toothy12:

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #16 : 14 Lipanj, 2012, 15:33:16 »
Obicno ih branim u ovakvim temama, al dozivio sam i suprotno. Srecom, omjer je 1 prema 100.
Lik me zajebavao (nakon sto niej nasao nista za sto me moze kaznit) zbog toga sto nemam prvu pomoc. btw, ona u HR niej obavezna za motocikle pa sam trazio da me kazni bas po tom clanku.  :toothy12:
ali mislim da je omjer još veći...jbg nađe se i takvih,to ne velim
i jel ti na kraju napisal kaznu po članku za motocikle baš? :laughing7:
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #17 : 14 Lipanj, 2012, 16:47:43 »
i jel ti na kraju napisal kaznu po članku za motocikle baš? :laughing7:

:icon_biggrin:

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #18 : 14 Lipanj, 2012, 17:06:50 »
nisma to ni rekao,nego ako si već potpisao da si preuzeo zapisnik,samim time znači i da se slažeš sa time što je napisano u njemu  :dontknow:
potpisivanje zapisnika je tvoje pravo a ne i obaveza..
policajac kaže molim vas potpišite ovdje a ti možeš odbiti i nikom ništa.
ali ako si kriv i dokaže ti se to bit ćeš kažnjen potpisao ti zapisnik ili ne, sasvim svejedno..

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #19 : 14 Lipanj, 2012, 17:07:37 »

Naravno da ne  ;D