Tehnički kutak > Tuning skutera

Runner 50 SP - stock setup help

(1/3) > >>

naztee:
Pozdrav!

Nedavno mi je ispala prilika da povoljno kupim Runnera 2009, sa 1700 km i blokadama, pa sam priliku i iskoristio. Nekad davno sam vozao Zip 50, pa sam prešao na veće motore.

Kako sam po drugi put novi na malim skuterima, molim pomoći:

Skinuo sam blokadu na variomatu i odrezao "slijepa crijeva" i povario auspuh. Mesingani umetak na karbu jesam izvadio, ali nije baš najbolje išao, pretpostavljam radi slabe smješe.
Sada ide malo iznad 70, fino vuče iz nižih obrtaja ali mislim da to može još malo bolje, barem 80ak, bez kita i ostalog?
Imam 70ak kg, tako da što se tiče toga, mora da leti :)

Da li da mijenjam dizne ili šta da mu uradim?

Hvala!

Mikac21:

--- Citat: naztee - 29 Svibanj, 2012, 00:02:42 ---Pozdrav!

Nedavno mi je ispala prilika da povoljno kupim Runnera 2009, sa 1700 km i blokadama, pa sam priliku i iskoristio. Nekad davno sam vozao Zip 50, pa sam prešao na veće motore.

Kako sam po drugi put novi na malim skuterima, molim pomoći:

Skinuo sam blokadu na variomatu i odrezao "slijepa crijeva" i povario auspuh. Mesingani umetak na karbu jesam izvadio, ali nije baš najbolje išao, pretpostavljam radi slabe smješe.
Sada ide malo iznad 70, fino vuče iz nižih obrtaja ali mislim da to može još malo bolje, barem 80ak, bez kita i ostalog?
Imam 70ak kg, tako da što se tiče toga, mora da leti :)

Da li da mijenjam dizne ili šta da mu uradim?

Hvala!

--- Kraj citata ---
malo teže rolice možeš jedino probati :icon_thumright:

Tomi_ZG:
Nekaj tu ne štima ak veliš da su sve blokade skinute,a skuter ima 1700km.
Limić na karbu nemoj skidat ali stavi diznu 58 i naštelaj karb pa vidi kak će ić jer sumnjam da nekaj ne valja kad je skuter praktički nov.
Teže rolice nemoj stavljat jer će imat rupe u ubrzanju i kilavit će se,ja bi stavio 6.1g (tak sam i imao) i išao je uvijek 80+ po satu.

naztee:
E jbg, danas vozam i neće preko 70 da se na glavu popnem.
Evo šta sam mu uradio: auspuh mi je povario prijatelj koji inače radi motore i siguran sam da zna šta radi. Ukinuo mu je i onaj dovod zraka u cijev, kaže da se to pokvari brzo, i skinuo sam mu i onu standardnu blokadu na variomatu.
Sad, da li samo tek tako da uzmem tu veću diznu (58) i stavim na karb ili da uzmem onaj neki set za štelovanje?

Gledao sam da se i karb hoće zaprljati kod njih, kako da ga očistim?

IceMan:
Karb ocisti u benzinu ili ivasolom, a diznu samo navidaj i pogledaj kakva ti je smjesa

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju