Tehnički kutak > Injection

Nestašni Ditek

<< < (10/19) > >>

Grale:

--- Citat: lenko - 16 Lipanj, 2012, 10:04:44 ---Pa zar nije ekonomičnije kupiti 4 svećice, imesto te jedne ? A opšte je poznato da ih Ditek jede u neograničenim količinama. Pa još kad je na opravci...

--- Kraj citata ---
bato(kak ti nama kažeš),ubili smo cprku prekjučer s previše ulja,sljedeće jutro je upalil na zub i radil minutu na leru i krepal,te je svjecica izvađena i očišćena i skuter je radil ko s novom...a u 18 tkm mi je ovo 4. svjecica,sve mjenjane na servisu preventivno,samo je jedna champion crkla
a ovo o uštedi neću komentirat,jer ti skuter troši 2,5 l i litru ulja ima oko 4 tkm,pa usporedi sa fergazerima to

Lenko:

--- Citat: Grale - 16 Lipanj, 2012, 10:10:19 ---bato(kak ti nama kažeš),ubili smo cprku prekjučer s previše ulja,sljedeće jutro je upalil na zub i radil minutu na leru i krepal,te je svjecica izvađena i očišćena i skuter je radil ko s novom...a u 18 tkm mi je ovo 4. svjecica,sve mjenjane na servisu preventivno,samo je jedna champion crkla
a ovo o uštedi neću komentirat,jer ti skuter troši 2,5 l i litru ulja ima oko 4 tkm,pa usporedi sa fergazerima to

--- Kraj citata ---
Jeste, bato, ušteda je više nego očigledna. Zato se i mlatimo sa njima. Međutim, kad pogledaš na gomili 10-15 svećica, a skut je još u radionici,  šta pomisliti ? A pogotovo što kod nas i nema majstora za Diteka, a o cenama delovima da ne govorimo ! Daleko da su povoljni kao kod vas ! Npr, polovni cilindar je 40e, ECU je 80-100e, plavi inektor teško ispod 50e. i onda kad dođeš kod nekog "majstora" počinje planinarenje !

Grale:
kolko ti trenutno ima km skuter?i probaj za početak nabavit serijsku glavu od komšije nekog

Lenko:
Ima 19700km. A Katanu još nisam ni video uživo, a Diteka ima veoma malo. Tako da su delovi - egzotika ! Nazvao sam ovlašćenog servisera za Apriliju (kad sam se raspitivao) i kad sam potao za cenu polovnog TPSa - 100e ! Pa što tako puno, ne treba mi nov, pitao sam. To je cena za "ljubitelja Diteka"odgovorio je. Tako da je komentar o delovima suvišan. Diteci su kod nas nepoželjna roba, i svi ih izbegavaju. I onda se nađem ja i tvrdoglavo se ne dam, a u sebi šta da pomislim: koja sam ja budala, ali ja ga volim !

ivek_sr:
Ma lenko novu glavu, sa normalnim navojem za svjecicu i kupi si denso iridium iu31a i miran si meni je izdrzala 2 sezone a ja imam nakitan skuter, kod tebe bi valda bila vijecna.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju