Društveni kutak > Susreti, putovanja, putopisi..
Moj prvi susret sa skuterom
Boyler:
Planiram duzi put pa sam se odlucio isprobat kako se skuter ponasa na malo duze staze. Uglavnom, krenuli smo oko 12 i 30 a vratili se poslije 10 navecer. Napravio sam 410 km i skuter se pokazao kao ipak malo sporo ali pouzdano prometalo. Jedino sto je potrosnja bila oko 5 litara (mozda i malo vise) ali to pripisujem mojoj voznji. Stalno sam ga morao drzati u gornjem broju okretaja da bi koliko toliko mogao pratiti drugi motor. Sve u svemu, ovaj put mi je pokazao da bi se uz pazljivi servis bez problema moglo napraviti 1500-2000 km u 10 dana.
Evo malo slika
Pogled na mreznicu sa terase restorana
Mr J:
uz laganiji tuning bi bez problema dobio dodatnih km... recimo kombinacija multivara sa sekundarom i oprugama kvacila (eventualno ventili + bregasta)...
dobio bi na ubrzanju a sa duzim prijenosom i na krajnjoj brzini pa ga nebi morao drzati u visokom rezimu rada... :icon_thumright:
mrcina:
ma da i još da mu ugradi kawasaki mašinu.
Boyler:
--- Citat: Mr J - 04 Svibanj, 2008, 11:46:44 ---uz laganiji tuning bi bez problema dobio dodatnih km... recimo kombinacija multivara sa sekundarom i oprugama kvacila (eventualno ventili + bregasta)...
dobio bi na ubrzanju a sa duzim prijenosom i na krajnjoj brzini pa ga nebi morao drzati u visokom rezimu rada... :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Istina. Jedino sto neznam kolika je trajnost i pouzdanost tako slozene masine. A to mi je najbitnije za put koji planiram. Skuter mi je bio spor zato jer sam htio drzati tempo voznje koji bi imao sa motorom a to bas i nejde. Najbolje se razlika vidjela kad smo stali negdje u sumi i kad sam probao moje i njegove gume. Na mojima bi mogao rucak kuhat a njegove jedva da su bile tople.
mrcina:
pa to se i traži jer tople gume bolje drže asvalta a hladne kližu sa njega.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju