Općenito > Generalno o skuterima

Moj prvi skuter Speedfight 2 ( 2008 godiste) 50cc

<< < (2/3) > >>

Siziko:
Uredu, hocu li od OMV sipati onda dvotakol ?

Prije svega, evo ovo je moj motor :)

Sve cu to da uradim :)

Hvala puno!

vktr:

--- Citat: B.E.R.O. - 20 Svibanj, 2012, 11:23:13 ---Sipaj bilo sta samo nemoj Inin dvotaktol,nek je polusintetika za dvotaktne motore.
Ako je uljna pumpa ispravna,a najvjerovatnije da je nemas potrebe stavljati cep ulja u rezervoar.  :icon_thumright:
Ispusti antifriz jer je vjerovatno vec za mijenjanje i nasipaj drugi,sipajuci destiliranu vodu samo ga razrjedjujes.
Napravi ono sto sam ti naveo u gornjem postu i promijeni ulje u kocnicama jer je i to za mijenjanje isto.
I miran si!!!!
 :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

kakav je to čep ulja u rezervoaru?

šta mu može bit od destilriane?

Siziko:
Imam jedan problem sto se tice skutera. Posto se nije palio 3 godine i evo vec drugo jutro treba mi malo vise pokusaja da ga upalim i nakon sto se upali kada vozim dimi iz auspuha jedno 2 minute.. Sta bi to moglo biti ?

B.E.R.O.:

--- Citat: Siziko - 20 Svibanj, 2012, 11:28:59 ---Uredu, hocu li od OMV sipati onda dvotakol ?

Sve cu to da uradim :)

Hvala puno!

--- Kraj citata ---
Moze i OMV polusintetiku samo nemoj Inin dvotaktol.

--- Citat: vktr - 20 Svibanj, 2012, 11:36:13 ---kakav je to čep ulja u rezervoaru?

šta mu može bit od destilriane?

--- Kraj citata ---
Jebes a??
 ;D

Pa rekli su mu da natoci ulja u cep i natoci ga u rezervoar,nema potrebe ako radi uljna pumpa.
 :dontknow:
Sa destiliranom vodom se nakon nekog vremena ako se sipa vise antifriz razrijedi i ne stiti do velikog minusa,ako se usipa malo nece nista biti,ali i ovako ga treba mijenjati.
Nije nikakvi problem sada nego kad dodje zima i ako se skuter vozi ili stoji na otvorenom a vani bude - 15,-20.
Onda ces vidjeti problem.
 ;D :icon_thumright:
Ne isplati se stedjeti na j... litri antifriza koliki trosak si mozes napraviti.  :dontknow:

--- Citat: Siziko - 20 Svibanj, 2012, 11:48:46 ---Imam jedan problem sto se tice skutera. Posto se nije palio 3 godine i evo vec drugo jutro treba mi malo vise pokusaja da ga upalim i nakon sto se upali kada vozim dimi iz auspuha jedno 2 minute.. Sta bi to moglo biti ?

--- Kraj citata ---
Trebas mozda ocistiti karburator novu svijecicu NGK BR7HS.
I normalno da dimi jedno 2 minute kad je hladanto je kod 2t sasvim normalno.

Siziko:
Karburator da se ocisti i da kupim novu svijecicu ? :D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju