a ne znam infernus....
ok, policu osiguranja bih rado manje platio, tu nema spora. no razlika nije takva da bi to moglo bit presudno (s mojim bonusom, niti 300 kn godisnje).
a sto se tice kompletnosti, kao sto sam maloprije napisao, imao sam x-maxa do pred neki dan. i skuter je lijep, doima se kvalitetno napravljen, ima sjajn prostor pod sicem, daje dosta sigurnosti u nagibu, okretan je...
no nije savrsen, ima i druga strana. recimo, vjetrobran je bezveze jer taman radi propuh na lice pa je nezgodno vozit s dignutim vizirom (jedno vrijeme sam vozio bez vjetrobrana jer mi je poviseni slomila bura i bilo mo je bolje nego s originalnim), izmedju volana i prednjih oplata golema kolicina vode tece po koljenima ako vozis po kisi (a ja sam iz rijeke i kisa je ovdje normalna stvar) i zadnje, sredisnji greben je rirok pa za stopala ima malo mjesta sto otezava skrivanje koljena od hladnocei kise. uz to, zbog izostanka filtra za ulje mora cesto na servise i nije da za jednog znam da su zaribali.
kymco gti300 je noviji model i prema testovima (koje sam citao) stabilniji i dosta brzi, a u kvalitetu njihovih motora valjda nitko vise ni ne sumnja. i imaju ravnu podnicu. no on pak uopce nema prostor pod sicem nego neki mali kofer u seriskoj opremi.
vespa je vespa.
uz to, ima sasiju od presanog lima i jaca je (i brza) nego x-max. ima i adekvatnije skrivanje koljena od kise. od nedostataka, ima kotace koji ne vole los asfalt (mada evo, kaze steff da se brinem puno oko toga) i najskuplja je (od ovih konkretnih koje gledam).
uglavnom, da x-max ima 10000 km manje, uzeo bih ga bez dileme, ovako mi se cini smislenim dati 7000 kn vise za brzeg i novijeg kymca s 30000 km manje. a ako vec to gledam, onda za jos tri mogu dobit prakticki novu vespu (2000 km).
nije lako.