Općenito > Maxiskuteri

People vs. X-max vs. Scarabeo vs. Beverly vs. X-evo vs. Vespa vs. svi

<< < (3/20) > >>

eladio:

--- Citat: Marv - 08 Svibanj, 2012, 08:03:48 ---stvarno? bezveze...
jer naime, ni draga ni ja nismo baš nešto lagani pa mi se činilo da bi 400 ili 500 ccm moglo bit nužno.

zašto više brige i troška? osjetljiviji strojevi? (za potrošnju mi je jasno da je veća)
što se težine tiče, ispod 200 kg su i to mi ne izgleda nešto zastrašujuće...

--- Kraj citata ---

..a gle, mozda ima smisla jer vas je dvoje, u vozite se po brdovitoj rijeci gdje ima smisla imati koji KS vise za po brijegu  :toothy3:

Homer:
ionak ti je isto sve preko 250 što se tiče registracije. održavanje i potrošnja se vrlo malo razlikuju, težina i maksimalna brzina isto.

al snaga i moment, za vožnju u dvoje - to već ima smisla.  :glasses2:

JogFromYamaha:
da sam na tvom mjestu uzel bi apriliju atlantic
to je i udobno za vozaca i za suvozaca a imas ih od 200 do 500cc pa ti biraj sta ti se svida

Marv:
@Eladio i Homer - za našu težinu, riječke uvjete i dosadašnje navike na 2 kotača, svakako bi 400 ili 500 kubika bilo ok. Ono čega se uvijek pribojavam kod takvih skutera je: prevazilazi li njihova snaga njihova dinamička ograničenja (po čemu je naširoko bila poznata extremna Gilera GP800)? Odnosno, jesu li tristotke ipak vrh onoga u što bi se skuteri trebali pačat.  :dontknow: Ako taj Scarabeo 500 nije "opasniji" od verzije 300, onda je to možda nekakvo optimalno rješenje. Ako ne, manji Scarabeo ili People 300 se čine najbliži onome što želimo. Bev mi se ne sviđa, ali ima tu novu i jaku mašinu i zato sam ga dodao u naslov. 

@Jog - susjed ima Atlantic i skuter je zaista lađa, no nekako smo se misaono usmjerili na tu malo kompaktniju klasu. Što se lađa tiče, meni se oduvijek sviđa i Xciting te Piaggio X-evo (naravno, ne trebam ni spominjati japanski trolist (Burgman, SW i Majesty) od 400 ccm, koji je kod nas opravdano rijedak zbog smiješno visokih cijena).

Homer:
koliko daješ gasa, toliko ide  :icon_biggrin:

nisu to velike razlike da bude opasno, a sve preko cca 130 km/h je za skuter ionako previše. u prosječnom okruženju - i ne samo za skuter. ubrzanje do cca 80 km/h je na "jačima" ograničeno, varijator je standardno tak podešen da se ne može baš divljati i paliti gumu, iako ćeš na semaforu i dalje imati bolje ubrzanje od većine okolnih prometala. ali kad si već u pokretu, sa suputnicom i nešto opreme, i treba nešto prestići, zaobići, malo se poigrati po zavojima - to malo ekstra može biti neprocjenjivo.  :)

Xciting i X-evo i nisu baš u klasi krstarica, nekako su kompromisne veličine. X9 je veći, recimo.

poznata mi je tvoja priča, isto sam prolazio prije cca 2 godine i ne mogu reći da sam požalio sa 400 ccm. žao mi je jedino što se ne vozim više  :-X

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju