Općenito > Propisi
Nista od voznje 125 ccm skutera s B kategorijom
Iwo SR Tuono:
fino, položio sam 7.1.2008. i mene zakon ne kači
:laughing6:
zvonkec_92:
jel zna iko išta o tome, jel se bude moglo vozit 125cc sa B kat sad kad uđemo u EU :binkybaby:
marracc:
Nista od toga, dam sekladit da oni koji su o tome odlucili pojma nemaju kaj je to dvotaktna masina, i gledabo sa strane okolisa, koliko zagadjuje.
daRio:
--- Citat: marracc - 19 Siječanj, 2013, 13:45:04 ---Nista od toga, dam sekladit da oni koji su o tome odlucili pojma nemaju kaj je to dvotaktna masina, i gledabo sa strane okolisa, koliko zagadjuje.
--- Kraj citata ---
Nisi u pravu. Donesena je odluka ali ljudi koji na tome rade nisu još odustali,naručene su neke studije i stručna mnišljenja a jedan od faktora koji može pomoći je što brži ulazak u EU.
U svakom slučaju trenutno je stopirano ali se i dalje radi na tome i nije sve propalo.
marracc:
daj Boze da je tako. kada sam im se ja obratio, odg su mi da nista od toga jer imamo A1 kategoriju......
odgovor iz MUP-a:
"Republika Hrvatska nije preuzela obvezu da vozač koji posjeduje vozačku dozvolu B kategorije može upravljati i kategorijom A1 iz razloga što prema Direktivi 2006/126 za to postoji samo mogućnost, ali ne i obveza. Naime, takva opcija vrijedi samo za upravljanje vozilom A1 kategorije na teritoriju matične države i ne smije se upisivati u vozačku dozvolu kako bi se spriječilo upravljanje vozilom A1 kategorije izvan teritorija matične države."
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju