Općenito > Generalno o skuterima
2T s ugašenim svijetlima ide bolje :)
OUC AIR:
--- Citat: Grale - 20 Travanj, 2012, 20:07:28 --- :toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12:si vozio kad kineze sa ili bez ugašenog svjetla??kaj misliš zakaj oni jedini imaju prekidač za svjetla ;D
--- Kraj citata ---
to su kinezi napravili kad ides u brjeg neki ili kad vozis dvoje onda izgasis svjetla :)
Ruff Ryder:
--- Citat: 3alfa3 - 20 Travanj, 2012, 17:41:04 ---Ako svjetlo radi, znaci da trosi neku energiju. Nesto je tu energiju trebalo proizvest. Ako su to namotaji, onda su u tom slucaju vise opterecivali radilicu nego sto bi bilo da nisu davali struju. Dakle, termo grupa proizvodi energiju koja se preko radilice prenosi na sklop namotaji/magnet i sigurno ce snaga mashine biti smanjena nego da je sva snaga isla u prijenos skutera.
Ali da bi se to moglo osjetit ili izmjerit na brzinomjeru - cisto sumnjam. Premala je to snaga. Ako zarulja trosi 30-50W, to je onda oko 0,05 konja, a ko to moze osjetit...
--- Kraj citata ---
masa na radilici je ista.. istu struju proizvode... jedino kad je na manjim okretajima manje svijetla dobivaju...
danc00:
U PM, pa koji sam ja k kupoval 70ccm kit za Aeroxa, trebal sam samo nekak struju prespojit na prekidać, a ne ovak mi non stop svijetli i ubija skuter.
Znači to je ta blokada za koju niko ne zna, svjetleća blokada..... :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:
vktr:
--- Citat: Ruff Ryder - 20 Travanj, 2012, 23:15:59 ---masa na radilici je ista.. istu struju proizvode... jedino kad je na manjim okretajima manje svijetla dobivaju...
--- Kraj citata ---
možda kad se optereti struja sa svjetlima namotaji usporavaju magnet, elektromagnetska indukcija i to :icon_biggrin:
možda mi se samo učinilo al jednom sam primjetio da je skuter sa akumulatorom življi nego bez njega :laughing1:
SixPack:
--- Citat: 3alfa3 - 20 Travanj, 2012, 17:41:04 ---Ako svjetlo radi, znaci da trosi neku energiju. Nesto je tu energiju trebalo proizvest. Ako su to namotaji, onda su u tom slucaju vise opterecivali radilicu nego sto bi bilo da nisu davali struju. Dakle, termo grupa proizvodi energiju koja se preko radilice prenosi na sklop namotaji/magnet i sigurno ce snaga mashine biti smanjena nego da je sva snaga isla u prijenos skutera.
--- Kraj citata ---
--- Citat: Domba - 20 Travanj, 2012, 17:13:26 ---Ajde na autu gdje ECU kontrolira alternator i koliko struje alternator proizvodi i bla bla bla, mooooozda.
--- Kraj citata ---
Na autu uzima jer radilica pokreće direktno preko remena još jedan sustav (alternator), kao što je i sa klimom...
ALi ovdje... nisam električar pa nemam pojma :toothy11: , ali, jel tih par dodatnih namotaja u kojima se stvara struja za druge sustave na skuteru stvara veći otpor magnetu koji pokreće radilica... Što više namotaja, to jače e-magnetsko polje, veći otpori na magnetu, više snage odlazi na rotaciju... jel to to? U biti, što više dižeš okretaje jača struja, veći otpori, više snage se gubi na rotaciju magneta... :dontknow:
Al nije mi jasno kako sa istim spuhom i prijenosom na ravnici ide 70 pa onda 85 bez svjetla, to je nemoguće, čak i da mu je 25% jači zak**ra* mu snaga kada se mašina isto vrti, prijenos se isto vrti... ::)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju