Općenito > Generalno o skuterima

Klasa 125 ccm- najbolji izbor?

(1/12) > >>

marracc:
Pozdrav,
kao što i sami znate, ulaskom u EU drzava moze birat da se dozvoli ili ne voznja 125 ccm sa B kategorijom, pada se malo raspitam kaj se nudi!

Znaci, koji su predvodnici klase 125 po kvaliteti, brzini, potrosnji, cijeni dijelova, tuningu, itd...
Koliko se moze dobit sa laganim tuningom ( auspuh+ variomat) i to. U obzir dolaze 4T skuteri, sa EFI ako je moguce.
U obzir dolazi sve da  nije kinesko.  ;D

dino gp1:
kao prvi izbor u toj klasi runner vx 125, dijelova koliko hoćeš... i  naravno uvijek mozes staviti 200 ccm i voziš se ko gazda :frajer:

2TDottore:
vx je skuter bez konkurencije u toj klasi iz svih gore navedenih razloga.

pralas:
ja ti konkretno mogu reci za vx-a...
kvaliteta na visokom nivou,potrosnja oko 3.5l(sve zavisi od voznje),krajnja u idealnim uvjetima kad zalegnes 120kmh po satu,inače uspravno 105 kmh uvijek navuče kakvi god uvijeti bili,u dvoje krajnja 100 kmh,putna bez problema 90 u dvoje...kočnice i ovijes odlični,meni je osobno skuter udoban,u zavojima mi savršeno lezi,sto se tiče ubrzanja za po gradu ide i vise nego sto ti treba...ja sam se iznenadio,do 90 ide ok...sa multivarom ide bolje,nikakva ogromna razlika ali se osjeti...

kako god okrenes,200/250ccm ti pase na saraf,kao sto dottore kaze vrh u toj klasi!

R@kija:
ja bi rađe uzo jet force(efi) 125 kompresor,jbg,popravci sus igurno skupi ak nesto ode,al imas nesto drukcije od drugih!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju