Tehnički kutak > Tuning skutera

TT i multivar- a neide, sta sad??

<< < (2/8) > >>

lucky_boy:
Mallosijev je variomat stavljen i majstor kaze da je sve dijelove stavio sto su bili sa spuhom i multivarom osim nekih zutih valjcica za koje je reko da netrebaju. Bila su 3 crvena federa sa spuhom, njih je stavio...

Mr J:
pitanje jesu li uopce skinuli limic sa karburatora, maknuli blokadu iz auspuha (to sve im napomeni i da za svoje novce trazis i adekvatan servis), stavili lakse rolice, stavili tvrdje opruge na kvacilo, stavili bijelu centralnu oprugu, maknuli blokadu sa variomata, i to na kraju stavili adekvatnu dizu...

ako ides na servis i platis im onda zahtjevaj i uslugu, jer nisi ukrao nego platio!

naravno i stare dijelove sa sobom furas doma...  :icon_thumright:

3alfa3:

--- Citat: lucky_boy - 23 Travanj, 2008, 21:40:57 ---Mallosijev je variomat stavljen i majstor kaze da je sve dijelove stavio sto su bili sa spuhom i multivarom osim nekih zutih valjcica za koje je reko da netrebaju. Bila su 3 crvena federa sa spuhom, njih je stavio...

--- Kraj citata ---

Ti zuti su vjerojatno dosli sa spuhom i dobro da ih nije stavio jer su prelagani. Ako je stavio rolice koje dodju s Multivarom (7,2g) onda su one preteske. Pogotovo jer je stavio i bijeli centralni feder koji je jako mekan.
Uglavnom, treba ti 9000-9500 okretaja kod ubrzanja sa full odvrnutim gasom, pa ako to sada imas, onda je u redu (iako sumnjam).

Dobra fora za odrediti koje rolice trebaju je slijedeca metoda (ali skut mora imat postelan fergazer kako to nebi utjecalo):

Naci ravnicu, vozit se max brzinom i kad se okretaji stabiliziraju (ne rastu vise niti padaju), to su okretaji gdje je najveca snaga. Ti okretaji bi trebali biti uvijek kod davanja full gasa od starta do krajnje.

Kad ces stavljat dizu 64-65 (kupi u piaggio ducanu), treba izvadit poklopcic izmedju airboxa i karba (nalazi se na ulazu karba) koji ogranicava protok zraka.

dino_sk:
heh.....takva je situacija i kod mene sam ja imam zx-a i multivar valjda im nije suđeno da idu kak treba  :dontknow: :dontknow:

replcnt:
a najvjerojatnije da mu je lik stavio blokadu na multivar i plus nije skino blokadu sa spuha, ja ti imam multivar i tt i prezadovoljan sam

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju