Tehnički kutak > Garaža
aprilia SR 50 R, 2007, 03/2015, str.7 up to date
giannelli:
Krivo mislis.. svakako misam cistio far. Ali sam ga ocistio prvo sinteticki razrijedivacem.. pa naprskao primer te transparent zutu boju. ;)
giannelli:
''why yellow headlights? ''
--- Citat: ---They help. I ran an Enduro at Gingerman in the same group as GT3 Cups. They all used yellow headlamps, which was very helpful in seeing them coming up quickly. Not the prettiest look, sort of like jaundice, but very effective of warning of (much) faster traffic. Made it very easy to hold the line in a very predictable way when being passed.
--- Kraj citata ---
--- Citat: ---The theory used to be yellow lamps helped in fog or ground mist. Supposedly the yellow light didn't scatter as much of the blue end of the spectrum from the refraction in the water droplets suspended in the air, aiding night vision under these conditions.
--- Kraj citata ---
--- Kod: ---http://forums.pelicanparts.com/porsche-911-technical-forum/342542-why-yellow-headlights-race-cars.html
--- Kraj koda ---
znaci zuta svijetla da se ja i Drnda razlikujemo kad se naganjamo po gradu da se zna tko je tko. :frajer:
giannelli:
Dojam koji sam stekao vcrs je da sa ovim zzutim svjetlom mrvicu gubim na vidljivosti na crnom asfaltu, ali na dugom svijetlu cijela okolina pouuti, vuce na neon zutu. Totalna brija svakakobsluzi svrsi vise nego uocljivo za ukazati da nekog prestuzes. :laughing7:
Drnda:
lijepo izgleda moram priznati :icon_thumright:
giannelli:
Aprilia lezi ima 10ak dana, izgleda da su namotaji crkli, cekaju se bolji dani jer puna paznja nije vise na aprilij, Aprilia MX je dobila noge i otisla novom vlasniku koji je rade volje ostavio VXRa kod mene.
znaci novi daily je Gilera Runner VXR 2003 godina, alu cilindar, 31.000km, napravljen servis, nove gume, regan jos 20dana. zasad imam u planu samo se voziti dok ne prodje rega, onda na njemu treba promijeniti rucice kocnica, utege na volanu, redovni servisi i gas
na kraju krajeva mogao bi vxr doc i na meat :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju