Tehnički kutak > Tuning skutera

Gilera Nexus 250 - zvukovi oko zadnjeg kotača

(1/4) > >>

vlasnikTGBa:
Prije nekog vremena se se oko zadnjeg kotača počeli čuti čudni zvukovi - kao da guma struže po plastičnom blatobranu.

To struganje se ne čuje stalno, nego samo ponekad zastruže. Čuje se uglavnom pri manjim brzinama (ispod 50km/h) i to u slijedećim situacijama:

* kada naglo otpustim gas onda se čuje "hrrrsss"
* spuštam se po laganoj nizbrdici a dajem mu lagani gas + lagano neravni teren - tada zna kontinuirano strugati
* pri maloj brzini ga sa laganim gasom ga vozim kroz zavoj - struganje prestane kada izađem iz zavoja i dodam gas
Vozio sam skuter u servis u Planinskoj, ali nisu ništa pronašli niti riješili. Onda sam se sam prihvatio istraživanja, pa sam radio slijedeće:

* skinuo sam oba stražnja blatobrana - niti jedan nije ostrugnut, a struže i kad se vozim bez njih - guma je isto bez tragova struganja
* montirao sam kameru na motor i snimao zadnji kotač - ništa se ne vidi (snimku sam stavio na YouTube - vidi niže)
http://www.youtube.com/v/Z2c4nKD9xo0

Motor je redovito servisiran u službenom servisu (sad ima oko 5.000 km). Kada se brže vozim, nema apsolutni nikakvih zvukova - motor radi bez greške!

Jedan prijatelj mi je rekao da je moguće da nekaj ne valja sa variomatom. Tj. da se možda remen otpusti pa struže dok ponovo ne sjedne u rolice... kajaznam - ne kužim se u mehaniku.

Ima li tko sličnih iskustava?

zaprudanec:
ako ja to dobro cujem dok gledam video, kao da se to hhhrrrsss poklapa sa radom zadnjeg ovjesa - amortizera.

Aleksandar:
dajk mi reci.. kad se vozis.. u zavoju nagnut na lijevo.. tad ne struze il struze malo.. a kad se vozis u desnom zavoju il ponekad ravno struze jel?  ja sam imo problem ovaj kakav sam naveo.. pa zato pitam

TheBili:
To ti je vjerovatno amortizer, ako ti nesmeta taj zvuk nema razloga za brigu, bas sam jednom bio u Piaggio servisu ovdje kod mene i dosao je covjek s istim problemom i rekli su da je amortizer ali da nema problema da se u dosta slucajeva u nexusa to cuje...  :icon_thumright:

zaprudanec:
ja sam imao nexusa. vadio sam mu dusu 5.000 km i nista slicno

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju