Tehnički kutak > Napravi sam
Izmjena vodene pumpe na Piaggiu bez rastavljanja blokova
3alfa3:
--- Citat: sttipe - 16 Rujan, 2012, 21:11:10 ---ovdi na slici, stoji semering,crni,leži ispod rupe,na deklu..jel namjerno postavljen tu i u tom smjeru ili slučajno??
--- Kraj citata ---
Slucajno je tako na slici. U rupu ulazi kako si napisao
--- Citat: sttipe - 16 Rujan, 2012, 21:11:10 ---po nekoj logici, semering bi triba bit postavljen u onu rupu u kontra smjeru od onog kako sad leži ispod??dakle da voda ne dira onaj federćić unutar semeringa..meni je onakav crni semering u onu rupu uša bez iole većeg otpora,gurnut lagano prstom,i staja je čak pomalo labavo u rupi(leža je čvršće onim dijelom,uz feder,dok ovaj dio/kraj koji je osta prema ležajevima je bija nekako labav)..kad je stavljena osovina pumpe,nije pušta..jedno 100-150km,onda je prokapa,nakon 20 dana ili 40x1-2km..di kupite taj cortekov plavi semering??
--- Kraj citata ---
Ja sam plave Corteco kupio u Maksimirskoj 100 u Lagercommercu (ali to je bilo prije par godina)
Kamba:
Lageros d.o.o. ,24 kn komad.... :icon_thumright:
sttipe:
meni je ovaj propišani semering postao labav oko (neoštećene) osovine,nakon samo 150km..jel netko pokušao staviti 2 uža semernga,jednog do drugog,umisto ovog jednog,koji mi nekako ne ulijeva povjerenje ???
ivanm:
nema nikakve koristi od toga nego treba jedan semering sa dvije usne..
to je taj originalni semering i ide na još nekoliko modela vodenih pumpi na skuterima/motorima..
samo treba corteco plavi i ide i ide..
podmaže se iznutra dobro i ide i 30000km..
ja sam mijenjao pumpu na 10000km jer sam rastavljao blok, pa rekoh ajde da maknem serijsku ali i na serijskoj je bio također plavi..
obično su kok crni, vidim da je 3alfa3 imao originalni crni..ne znam kak je na mom plavi bio al bio je..
dakle original pumpa je dva KBC ležaja i crni kok semering..
rms pumpa je crni kok semering a ležaji no name.
ja sam sebi stavio plavi corteco i ležaje SKF i eto sad ima 10000km i sve 5..
MIKI STUNT:
hvala dečkima za ovu temu koja ja napravljen ja sam svoj semering zamjenio i sve radi kako treba ozračio sistem sipo antifriz i sve šljaka :glasses9:, kupio sam taj plavi u skf-u kod nas u osijeku 35kn :headbang:
pozdrav
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju