Tehnički kutak > Tuning skutera
Luna tuning
robert:
moj savjet svima koji se igraju sa idejom o tuningu lune je da se kanite ćorava posla! ja sam to na žalost prekasno shvatio (nakon više od 10000 uloženih kuna)
robert:
--- Citat: anton55 - 04 Travanj, 2012, 22:47:19 ---Jel imate neki savjet kako poboljšati kočnice, što jednostavnije, na luni i moja nije baš bajna kad treba stati.
Jel pašu kliješta od nekog drugog skutera?
--- Kraj citata ---
na žalost ne znam koje čeljusti pašu na luna vile ali o zadnjoj kočnici je negdje naš član GOZZ pisao! našao je rješenje za 15-20 kuna koje je bilo preporod za zadnju kočnicu
pralas:
Aprilia97:smijesno je uspoređivati kočnice silvestrona i kompanije sa kočnicama sr-a,nrg-a,roxa,runnera...
jednostavno se to ne moze mjeriti,od finog doziranja do zaustavne moći kočnica i kompletnog ovjesa koji tu ima vrlo vaznu ulogu...
vozio sam davnih dana baotiana,i to je uzas,sa 50 kmh sam jedva stao,o doziranju necu ni pričati ali sve ima svoju cijenu i namjenu...
imao sam osobno TGB-a koji ima odličnu prednju kočnicu,i zadnju bubanj kočnicu...kad si sam je jos okey i moze zablokirati zadnji točak,ali kada si u dvoje to je druga priča,par puta sam izletio jer se nisam mogao zaustaviti u dvoje...sa prednjom moras biti oprezan i ne smijes jako jer ce blokirati tocak,a zadnja u dvoje je k**ra* i nema te sanse da zablokira točak...
tako da neke stvari ne treba preuveličavati,svi znamo kako koce kinezi a kako razvikanije konkurencija
Aprilia97:
pralas:znam šta oćš reć,prednja mi neće koči s dvoje kako treba,šta je je,i s dvoje ju nemogu gledat kao i od sfa,sf,ali zadnja mi može blokirat s dvojicom,ali opet s dvojicom je ipak ¨brandirani¨ skuter bolji nego kinez
Loris Ri:
Kraci zaustavni put je kad su obe gume na podlozi i ne klize nego se rotiraju...ali tu opet dolaze gume kao vazan faktor...a kinezi imaju tanke i male gume,tako da je gazna povrsina manja i lakse dode do klizanja...pa onda dolaze vilice,amortizeri i tezina motora,tu su opet kinezi losiji...zato ja ostajem na tome da je bolje uzet polovnog npr talijana nego novog kineza...
evo pralas je imo tgb-a turpijanog,sad je preso na vx-a pa ga pitaj koje su razlike i u voznji,zavojima i na kocenju...nebo i zemlja.
kocnice na kinezima donekle sluze na serijalama,al preko toga se ja nebi igro...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju